Πράγματα και θαύματα παρακολουθήσαμε στην Scotiabank Arena του Τορόντο. Οι Ράπτορς που έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για να μείνουν ζωντανοί στη σειρά, υποδέχτηκαν τους Μπακς που είχαν το 2-0 του Μιλγουόκι ως προίκα.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν από το μανίκι τους κρυφούς πρωταγωνιστές, με τους Πάουελ και Γκασόλ να κάνουν μεγάλη ζημιά στην άμυνα των Μπακς. Τα ελάφια ωστόσο παρά το πολύ κακό βράδυ του Αντετοκούνμπο, βρήκαν σκορ από πολλούς παίκτες και κατάφερναν να βρίσκονται κοντά σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Το Μιλγουόκι μετά το αρχικό 2-0, δεν προηγήθηκε ποτέ ξανά στην κανονική διάρκεια. Οι Ράπτορς είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης, ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν ένα ξέσπασμα που θα τους έδινε σημαντική διαφορά νίκης.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν με ένα ξέσπασμα του αρνητικού Αντετοκούνμπο αλλά και του πολύτιμου Χιλ στο τέλος της τέταρτης περιόδου, ισοφαρίζοντας το ματς σε 96-96 με τον Μίντλετον.

Στην πρώτη παράταση οι Ράπτορς βρέθηκαν στο +4 (103-99), αλλά οι Μπακς επέστρεψαν και με 103-103 πήγαν το ματς σε δεύτερη διαδικασία εξτρά χρόνου.

Εκεί ο Αντετοκούνμπο αποβλήθηκε γρήγορα με 6 φάουλ, αλλά οι συμπαίκτες του προηγήθηκαν με 105-103 για πρώτη φορά μετά το αρχικό 2-0 (!!). Ωστόσο ο συγκλονιστικός Λέοναρντ με δύο κλεψίματα και δύο καρφώματα, παρότι έπαιζε τραυματίας έδωσε το απαραίτητο… γκάζι στην ομάδα του. Τελικά μετά από ένα πολύ σκληρό μπρα ντε φερ, οι Ράπτορς πήραν τη νίκη με 118-112 και θα ζήσουν για να παλέψουν άλλη μια μέρα κόντρα στους Μπακς θέλοντας να κάνουν το 2-2 στη σειρά.

Οι Ράπτορς είχαν έναν συγκλονιστικό Λέοναρντ (36π/9 ριμπ/2 κλεψιματα/1 μπλοκ) και έναν πολύ καλό Σιάκαμ (25π/11 ριμπ). Τη διθαφορά όμως έκαναν οι Πάουελ (19π) και Γκασόλ (16π με 4/8 τριπ. και 12 ριμπ).

Από την άλλη οι Μπακς είχαν σε πολύ καλή μέρα τον Χιλ (24π) και τον Μπρόγκντον (20π) και πήρε λύσεις από τους Μίροτιτς (10π) και Κόναντον (8π). Αλλά τα δύο μεγάλα όπλα τους ήταν… σβηστά. Ο Μίντλετον είχε 9 ριμπάουντ και 9 πόντους με 3/16 σουτ και ο Αντετοκούνμπο στην χειρότερη εμφάνισή του στα φετινά playoffs πέτυχε 12 πόντους (5/16 σουτ και 2/7 βολές) και είχε 8 λάθη. Προσπαθησε βέβαια σε άλλους τομείς (23 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 μπλοκ), αλλά οι πόντοι του έλειψαν πολύ από τα Ελάφια που είδαν τον ηγέτη τους να τρώει πολύ ξύλο και να ασφυκτιά με την συνδυασμένη άμυνα των παικτών του Νερς.