Η γερμανική οικονομία είναι πιθανόν να χάσει μέρος της δυναμικής της το δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπως ανακοίνωσε η γερμανική κεντρική τράπεζα Bundesbank.

Η γερμανική οικονομία επέστρεψε σε ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο καθώς οι επενδυτές ξόδεψαν με μεγαλύτερη ελευθερία και η οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε χάρη στον ήπιο χειμώνα, αν και οι προοπτικές συνεχίζουν να σκιάζονται από τις διαμάχες στο εμπόριο.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) αυξήθηκε 0,4% σε τριμηνιαία βάση και 0,7% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα εποχικά προσαρμοσμένα, προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Στη μηνιαία έκθεσή της η Bundesbank ανέφερε ότι η ανάκαμψη το α’ τρίμηνο ήταν αποτέλεσμα «πολλών ειδικών παραγόντων», το οποίο σημαίνει ότι η οικονομία θα δυσκολευθεί να διατηρήσει τον ρυθμό ανάπτυξής της την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου.

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό και ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτου αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω φέτος ύστερα από την περυσινή τους πτώση, για πρώτη φορά μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters