Στην Ελλάδα βρίσκεται ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, με την ασιάτισσα σύζυγό του Πρισίλα (φωτογραφία). Μάλιστα ο πολυεκατομμυριούχος ανέβασε μια σέλφι των δυο τους μπροστά από τον Παρθενώνα, γράφοντας στη λεζάντα: «Γιορτάζοντας επτά χρόνια ευτυχισμένου γάμου στον ναό της θεάς της σοφίας». Η φωτογραφία ανέβηκε το μεσημέρι  της Παρασκευής στον λογαριασμό του Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Το Facebook μάλιστα που αναγνωρίζει αυτόνομα τοποθεσίες δίνει ως περιοχή ανάρτησης το Περιστέρι. Με την ανάρτηση της φωτογραφίας άρχισε η αναζήτηση του ζεύγους: Ρώτησα τον υπουργό Τουρισμού Θανάση Θεοχαρόπουλο εάν γνωρίζει πού μένει, ώστε να μας πει δυο λόγια. Και σας μεταφέρω τον διάλογο:

Μήπως ξέρετε σε ποιο ξενοδοχείο μένει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ;

Θεοχαρόπουλος: Ποιος είναι αυτός;

– Δεν το ξέρετε; Είναι ο ιδρυτής του Facebook, βρίσκεται στην Αθήνα προερχόμενος από το Παρίσι και καλό θα ήταν να υπήρχε μια συνάντηση με την κυβέρνηση.

Θεοχαρόπουλος: Α, μάλιστα, θα ψάξω να τον βρω και θα σας ειδοποιήσω

Την ώρα που ο υπουργός Τουρισμού έψαχνε επικοινώνησα με τον Νίκο Παππά που ως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής που ασχολείται με το Διάστημα, τα διαστημόπλοια, την προσσελήνωση και το Διαδίκτυο, πιθανόν να γνώριζε. Βγήκε συνεργάτης του, ο οποίος με πληροφόρησε ότι μάλλον δεν γνωρίζει ο υπουργός ότι ο Ζούκερμπεργκ ήταν στην Αθήνα. Γιατί εάν γνώριζε δεν θα έφευγε για την Αλεξανδρούπολη. Ο συνεργάτης του υπουργού υποσχέθηκε πάντως ότι θα τηλεφωνήσει σε έναν αμερικανό φίλο του που ζει στην Αθήνα για να μάθει νέα του Ζούκερμπεργκ από την Αθήνα.

Τι μπορείς να πάθεις όταν καμαρώνεις με τον Τσίπρα

Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί της Λήμνου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως τα… άκουσε διά ζώσης από τους κατοίκους και τους συνταξιούχους. Υπενθυμίζω πως επισκέφθηκε το νησί του Αιγαίου στις 3 Μαΐου και όταν έγινε αντιληπτός από τον κόσμο άνοιξε διάλογο μαζί τους. Ενας συνταξιούχος τον πλησίασε και του είπε χαρακτηριστικά: «Αχ κ. Τσίπρα, εγώ σε καμάρωνα και εσύ μου έκοψες τη σύνταξη, δεν μου φτάνουνε». Η αντίδραση του Τσίπρα ήταν η φράση… «τι να σου κάνω μωρέ;». Πάλι καλά, γιατί όταν του έλεγε αυτή τη φράση ο Πρωθυπουργός ο συνταξιούχος έμεινε «παγωτό» και τότε ο κ. Τσίπρας τον αγκάλιασε και τον φίλησε.

Ο Μπακογιάννης θα μιλήσει από καρδιάς

Σε θέση μάχης, για αυτή την τελευταία εβδομάδα των δημοτικών εκλογών, βρίσκονται και οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας. Τη Δευτέρα, με το σύνθημα «βάζουμε μπρος την πόλη» ο Κώστας Μπακογιάννης θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, στην πλατεία Κολοκοτρώνη. Οπως αναφέρουν οι συνεργάτες του «θα μιλήσει από καρδιάς τόσο για την κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης στις 26 Μαΐου όσο και για εκείνα που έχει σχεδιάσει με τους συνεργάτες του, ανταποκρινόμενος στις αγωνίες και στις ανάγκες των δημοτών της Αθήνας».

Ο Γερουλάνος προβλέπει δεύτερο γύρο

Στο επιτελείο του Παύλου Γερουλάνου επικρατεί αισιοδοξία μετά και την επιτυχημένη όπως χαρακτηρίζεται εκδήλωση στο γήπεδο του Πανελληνίου. «Θα είμαστε στον δεύτερο γύρο και θα κάνουμε την ανατροπή» δηλώνουν οι συνεργάτες του. Οι στενοί συνεργάτες του κ. Γερουλάνου ετοιμάζουν μια εκδήλωση-έκπληξη για το κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου, την οποία κρατούν επτασφράγιστο μυστικό.

Οταν η Αθήνα τιμωρεί τα παιδιά

Στο επιτελείο του Νάσου Ηλιόπουλου επικρατεί, επίσης, αισιοδοξία που απορρέει από το κλίμα που συναντά στις γειτονιές της Αθήνας, στην αναβάθμιση των οποίων ρίχνει το βάρος του. «Οταν μιλάμε για την Αθήνα μιλάμε για μια πόλη που έχει 27 παιδικές χαρές. Αυτό είναι σαν να μεγαλώνεις σε μια πόλη που είναι τιμωρία για τα παιδιά. Οταν μιλάμε σήμερα για την Αθήνα μιλάμε για μια πόλη όπου 400 σχολεία είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, μιλάμε για μια πόλη που υπάρχει γειτονιά σήμερα, το 2019, που δεν έχει ακόμα αποχέτευση. Αυτά τα πολύ μικρά για εμάς είναι τα μεγάλα γιατί εκεί κρίνεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων της πόλης» δηλώνει.

Ο Μητσοτάκης στηρίζει Λίβερπουλ

Ισως να μην το έχετε αντιληφθεί μέσα στον πυρετό της προεκλογικής περιόδου, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε θέση και για τον τελικό του Champions League. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που δέχθηκε (σε ραδιοφωνική συνέντευξή του) ο κ. Μητσοτάκης για τον τελικό του Champions League, ανέφερε: «Η Τότεναμ μου είναι συμπαθής, αλλά στην Αγγλία είμαι Λίβερπουλ. Η προτίμησή μου στον τελικό είναι ξεκάθαρη».

***

Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα τη δεκαετία του ’80 ήταν ο Μισέλ Πλατινί, ενώ αναφέρθηκε και στο μπάσκετ: «Μου αρέσει να σουτάρω. Αναγνωρίζοντας πλέον την ηλικία μου πρέπει να παίζω πιο έξυπνα. Η ομορφιά αυτών των ερασιτεχνικών παιχνιδιών είναι το τι θα ειπωθεί πριν, τι θα συζητηθεί μετά. Εχουμε γκρουπάκια και συζητάμε για όλα. Οταν παίζω, το κινητό μου δεν το έχω πάνω μου και η εντολή είναι πως για να με διακόψει κάποιος θα πρέπει να έχει γίνει κάτι σημαντικό».

Ενας καρδιολόγος για τον Δήμο της Τρίπολης
Ενας εξαιρετικός γιατρός, καρδιολόγος, αποφάσισε να διεκδικήσει το Δήμο της Τρίπολης χωρίς την υποστήριξη κομματικών μηχανισμών και με πρόγραμμα να φέρει την Τρίπολη στην εποχή της τεχνολογίας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κώστας Τζιούμης που πολιτικά ανήκει στο χώρο του κέντρου αυτό που προβάλει είναι η ανάγκη να μπει η (για πολλούς απομονωμένη) Τρίπολη και ο Δήμος της στη νέα εποχή. Δηλαδή σ΄ αυτό που έχει γίνει ήδη καθημερινότητα στις κοινωνίες του κόσμου, παραδίδοντας γρήγορα, σίγουρα και καινοτόμα, υπηρεσίες προς τους Δημότες, τους αγρότες της περιοχής, τους επιχειρηματίες. Το κυριότερο όμως είναι η βελτίωση της καθημερινότητας με δράσεις που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της κυκλοφορίας, της στάθμευσης, διαχείριση πληροφοριών προς τους πολίτες μέσω τηλεματικής ή επικοινωνίας μέσω Smart phone ακόμη και τη διαχείριση των απορριμμάτων. Στο ίδιο πνεύμα εντάσσονται οι υπηρεσίες υγείας σε συνεργασία με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο απομακρυσμένα για ευπαθείς ομάδες αλλά και δημιουργία » TripoliAlert» προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν υπηρεσίες ασφάλειας και άμεσης βοήθειας.