Είναι γνωστό στους πάντες ότι ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) δηλώνει επισήμως άθρησκος (παλαιότερα δήλωνε και άθεος, αλλά τώρα είναι Πρωθυπουργός). Είναι επίσης γνωστό ότι όταν πλησιάζουν οι εκλογές (ή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο) ο κ. Τσίπρας θυμάται τον Θεό. Το 2015 πήγε στο Αγιον Ορος και ζήτησε να μείνει μόνος με την Πλατυτέρα των Ουρανών. Ζήτησε σε Θεοφάνια να πετάξει τα περιστέρια (εν είδει περιστεράς) ως θρησκευόμενος και, το σημαντικότερο, συναντήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον πρωθυπουργό με τον Αρχιεπίσκοπο, δύο φορές με τον Πάπα, δύο φορές επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο και τώρα τελευταίως άρχισε να προσκυνά και τον Σταυρό. Αλλά να πει (πάλι σε προεκλογική περίοδο) ότι η δική του ιδεολογία είναι πιο κοντά στον Χριστό, αιφνιδίασε τους πάντες: «Η δικιά μας ιδεολογία κι ας μας κάνουν κάποιοι κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός. Πολύ πιο κοντά η δική μας ιδεολογία από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αλέξη Τσίπρα. Τι ήθελε να το πει; Ενα μπαράζ αναρτήσεων ακολούθησε στο Διαδίκτυο, όπως:

Ο ΣΥΡΙΖΑ εφηύρε και το… πιστόμετρο

Το… πιστόμετρο είναι ένα φανταστικό όργανο που μετράει την πίστη του καθενός. Ενα τέτοιο εφηύρε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και εξηγούμαι: «Η ιδεολογία ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει αυτήν του Χριστού διότι ως γνωστόν τη φράση «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» την είπε ο Χριστός πρώτη φορά» γράφει ένας χρήστης, με αρκετούς να κάνουν αναφορές στους υποκριτές και Φαρισαίους και άλλους να υπενθυμίζουν τις διακοπές του Πρωθυπουργού στη θαλαμηγό Παναγόπουλου και την τραγωδία στο Μάτι και να αναρωτιούνται: «Είπε ο Χριστός να υποκρίνεσαι τον φτωχό, να ρίχνεις με την πολιτική σου τον κόσμο στην πείνα κι εσύ να κάνεις υπερπολυτελείς διακοπές σε θαλαμηγούς;».

Τα αεροταξί του Μαξίμου

Οπως διάβασα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε στα Γιάννενα με αεροπλάνο της γραμμής και χαλαρά μέτρα ασφαλείας, αντί για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Οταν μάλιστα ρωτήθηκε από επιβάτες της πτήσης πώς και ταξιδεύει έτσι, απάντησε το παρακάτω απίστευτο: «Δεν συνηθίζω να παίρνω το κυβερνητικό αεροσκάφος για εσωτερικές πτήσεις. Κυρίως το χρησιμοποιώ σε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών για λόγους πρεστίζ της χώρας. Δεν υπάρχει λόγος να γίνονται τόσα έξοδα για ένα ταξίδι». Τώρα δεν ξέρω τι του απάντησαν οι επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης όταν άκουσαν αυτό. Ισως να μην είπαν και τίποτα εάν ήταν οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, ή διορισμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είναι κοινό μυστικό ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τα τρία πρωθυπουργικά αεροσκάφη ως… αεροταξί.

***

Κάτι δηλαδή ως Maximou travel και στις εσωτερικές του πτήσεις. Για παράδειγμα, πώς ταξίδεψε το Πάσχα στην Κρήτη και πώς επέστρεψε; Στην Κοζάνη δεν πήγε, προσφάτως, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος; Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν περιορίζεται στις εσωτερικές μετακινήσεις του μόνον στα πρωθυπουργικά αεροσκάφη (ένα από τα οποία δεσμεύτηκε να πωλήσει και δεν το έκανε), αλλά και στα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, στα σκάφη του Λιμενικού, ακόμα και στα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 και ας είναι «ενεργειοβόρα και θορυβώδη», όπως τα είχε χαρακτηρίσει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρήστος Σαρτζετάκης. Και κάτι ακόμα: Τα γεύματα που προσφέρονται στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος ούτε στα πιο γκουρμέ εστιατόρια δεν σερβίρονται και, τέλος, δεν είναι λίγες φορές που στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος ταξίδεψε και η σύντροφος του κ. Τσίπρα, Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα. Καθώς και οι σύζυγοι άλλων υπουργών, αν και ο προορισμός τους εξυπηρετείτο από αεροπλάνα της γραμμής.

Δέκα έδρες στην Ευρωβουλή η ΝΔ, έξι ο ΣΥΡΙΖΑ

Το Open Europe προβλέπει: Η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία αναμένεται να διπλασιάσει τις έδρες της από πέντε σε δέκα στο Ευρωκοινοβούλιο και να κερδίσει κοντά στο 37% της ψήφου, πράγμα που θα επιβεβαιώσει την τάση να τιμωρούνται οι κυβερνήσεις στις ευρωεκλογές. Πράγματι, η Νέα Δημοκρατία επενδύει μαζικά στις ευρωεκλογές για εσωτερικούς λόγους. Το Politico προβλέπει: Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις, αλλά προβλέπεται να διατηρήσει τις έξι έδρες του.

Το Μετρό έχει πολιτική άποψη

Οταν βλέπεις τον Γιάννη Μυλόπουλο αγκαλιά με την Κατερίνα Νοτοπούλου και μια λεζάντα να γράφει ότι το «Μετρό στηρίζει Νοτοπούλου για δήμαρχο Θεσσαλονίκης», σίγουρα λες «πλάκα μας κάνουν». Ποιο Μετρό, σε ποια Θεσσαλονίκη; Διότι όπως επισημαίνει και ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής «μέχρι σήμερα ξέραμε ότι το Μετρό στη Θεσσαλονίκη μπορεί να μην υπάρχει αλλά… εγκαινιάζεται. Από σήμερα μάθαμε ότι έχει και πολιτική άποψη και στηρίζει υποψήφιο δήμαρχο. Αλλη μια απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην είναι ικανός στο να σχεδιάζει, να ξεκινάει ή έστω να προχωράει ικανοποιητικά τα μεγάλα έργα, αλλά είναι ικανότατος στο να τα αντιμετωπίζει λες και είναι τσιφλίκι του».