Τελικά τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα. Και δεν έχουν καμιά σχέση με τον αντρισμό. Ή για να το πούμε καλύτερα με την «αντρίλα» που βγάζουν διάφοροι κομπλεξικοί νεοέλληνες που έχουν μπερδέψει τις… προεκτάσεις του εαυτού τους.

Στην πολιτική από την άλλη, τα παντελόνια, είτε τα φορούν άνδρες, αψείς Σφακιανοί ή πρωθυπουργοί που ζουν στην Κυψέλη αλλά κάνουν διακοπές με κότερα, είτε γυναίκες πρέπει να έχουν ένα κύριο χαρακτηριστικό.

Αξιοπρέπεια. Αμα χαθεί κι αυτή όσα παντελόνια κι αν φορεθούν δεν σε κάνουν κάποιον που γνωρίζει από πολιτικό πολιτισμό.

Ο πρωθυπουργός δύο φορές σε μερικές ημέρες απέδειξε ότι ενώ είναι έξυπνος άνθρωπος δεν έχει κοινωνική παιδεία. Κατατρύχεται από εμμονές, κάνει λάθη, αναδεικνύει τα χειρότερα στοιχεία του εαυτού του. Γίνεται απλά… Πολάκης. Κι αν για τον αναπληρωτή υπουργό υπάρχει η δικαιολογία (;) ότι αναπνέει τον αέρα της Λεβεντογέννας, ο Τσίπρας πως δικαιολογείται για να γίνεται πολιτικός τραμπούκος.

Τη μια αναφέρεται στο συγκλονιστικό ρεπορτάζ για το Μάτι και λέει ότι είναι «ξαναζεσταμένο φαγητό». Ποια, τα πλάνα που δείχνουν τη μεγαλύτερη καταστροφή της Μεταπολίτευσης, τις φωτιές που έκαψαν 100 και πλέον συμπολίτες μας.

Μιλάς για ξαναζεσταμένο φαγητό σε θύματα πυρκαγιάς. Λεκτικό ατόπημα; Αναισθησία; Ο,τι κι αν είναι η φράση του θα μείνει στην ιστορία ως μνημείο αθλιότητας.

Και ξαφνικά, ο εκνευρισμένος πρωθυπουργός βγαίνει από τη Βουλή και λέει για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ότι τον περιφέρει ο Μητσοτάκης ως «γλάστρα» από εδώ κι από εκεί.

Το λιγότερο είναι ότι δεν ξέρει τη χρήση του όρου «ως» και «σαν», αλλά ποιος περίμενε από τον Τσίπρα να έχει γλωσσολογικές γνώσεις;

Το χειρότερο είναι ότι ένας πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «γλάστρα» έναν άνθρωπο με αναπηρία που… τόλμησε να είναι υποψήφιος με το αντίπαλο κόμμα.

Γλάστρα» ένας αγωνιστής της ζωής που ήταν ο πρώτος που σήκωσε την ελληνική σημαία κι έκανε παρέλαση με καροτσάκι.

«Γλάστρα» το παλικάρι αυτό που παρά την τύχη που του επιφύλαξε η ζωή κατάφερε να κρατηθεί, να σπουδάσει, να γίνει ένας αξιοπρεπής και καλός επιστήμονας;

Τι να πει κανείς για τον Τσίπρα; Αντί να τραβήξει το αυτί του Πολάκη, ο οποίος πρώτος επιτέθηκε στον Κυμπουρόπουλο, έγινε απλά ίδιος.

Μοιάζουν σαν τις μπάμπουσκες. Ανοίγεις την κούκλα Τσίπρας, βγαίνει Πολάκης. Ανοίγεις την κούκλα Πολάκης και βγαίνει ο πρωθυπουργός.

Γι’ αυτό σας λέω: Τα παντελόνια είναι πολύ περίεργα ρούχα. Και του Τσίπρα και του Πολάκη είναι σίγουρα λερωμένα από τις αθλιότητές τους. Θα τους κρίνει ο κόσμος και η ζωή.