Η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη μονοπώλησε τη σημερινή συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Ένα από τα ζητήματα που διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ήταν η υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν, με τον Αλέξη Τσίπρα να τον χαρακτηρίζει «εχθρό της χώρας» και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπογραμμίζει ότι θα βοηθήσει στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Με αναφορά στο πρόσωπο του κ. Βέμπερ έγινε και το αστείο της ημέρας εντός του Κοινοβουλίου, με τον πρωθυπουργό να αποδίδει τα… εύσημα στον Ιάσωνα Φωτήλα που το έκανε.

Συγκεκριμένα, όταν ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι θα πρέπει ο κ. Μητσοτάκης «να πει του κ. Βέμπερ να κάνει κουμάντο στη δική του τη χώρα. Και να του πείτε ότι εγώ και εμείς εδώ, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θέλετε δεν θέλετε, θέλει δεν θέλει θα τα ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα. Θέλει δεν θέλει ο κ. Βέμπερ. Θέλει δεν θέλει ο κ. Μητσοτάκης θα τα ψηφίσουμε αυτά τα μέτρα.

Στον Αλέξη Τσίπρα απάντησε ο ο «γαλάζιος» βουλευτής Ιάσωνας Φωτήλας, ο οποίος φώναξε από τα έδρανα της Βουλής: «Go back κ. Βέμπερ», κάνοντας λογοπαίγνιο με τη γνωστή φράση του πρωθυπουργού προς την πρώην γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ: «Go back madam Merkel».

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια, ρώτησε ποιος το είπε, συμπληρώνοντας: «Καλό ήταν αυτό. Ποιος το είπε; Εγώ εκτιμώ ιδιαίτερα το χιούμορ και σας επιβραβεύω. Ήταν πάρα πολύ καλό το χιούμορ σας».