Στο Διαδίκτυο κυκλοφορούν κάτι παλαιές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία), ο οποίος επιτίθεται στη διαπλοκή αλλά και όσους ανεβαίνουν σε… κότερα. Συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά: «Δεν φταίμε όλοι μαζί. Κάποιοι τα φάγανε, κάποιοι προστάτεψαν μεγαλοεργολάβους και κάποιοι ήταν ομοτράπεζοι στα κότερα μεγαλοεπιχειρηματιών». Οπως ήταν φυσικό, το εν λόγω βίντεο έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς μέσα σε λίγα χρόνια το lifestyle του Πρωθυπουργού άλλαξε ξαφνικά και, το σημαντικότερο, οδηγώντας τους στο συμπέρασμα ότι η υποκρισία περισσεύει.

Θεμέλιος λίθος
με celebrities
και πολιτικούς

Το γεγονός της εβδομάδας δεν ήταν η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο στο Ζάππειο Μέγαρο, όπως πολλοί θα πίστευαν. Το «πάρε, κόσμε» του Πρωθυπουργού εν όψει εκλογών έχει βεβαίως την αξία του, αλλά το γεγονός της εβδομάδας παραμένει το κότερο στο οποίο ξεκουραζόταν ο κ. Τσίπρας.

nnn

Ενα άλλο όμως σημαντικό γεγονός θα λάβει χώρα την Τετάρτη και σε αυτό θα παρευρεθούν πολιτικοί, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και celebrities. Και για να γίνω πιο σαφής: Στις 6 το απόγευμα έναντι του ΗΣΑΠ Περισσού και δίπλα στο «σπίτι του λαού» στη Νέα Ιωνία ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ θα τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια θα θέσει τον θεμέλιο λίθο για την έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του Ιωνικού Κέντρου. Το Ιωνικό Κέντρο αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη διετία και θα αποτελέσει ένα θεματικό πάρκο εντός του αστικού ιστού με κύριο στοιχείο την αναφορά στον μικρασιατικό Ελληνισμό. Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας φιλοδοξεί το Κέντρο να καταστεί τόπος αναφοράς για την ευρύτερη τοπική κοινωνία, με χώρο πρασίνου που θα καλύπτει το 70% της συνολικής επιφάνειας του έργου.

nnn

Και εάν την πατρότητα του έργου τη διεκδικεί ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, τη μητρότητα τώρα στην προεκλογική περίοδο θέλησε να διεκδικήσει η Ρένα Δούρου, η οποία, όπως μου λένε, έδωσε 5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για τη μελέτη και τα έξοδα κατασκευής. Μπορεί στη Μάνδρα τα έργα να καθυστερούν, αλλά όταν πρόκειται για ψήφους βρίσκονται τα κονδύλια. Πάντως μου λένε πως ο Σεβασμιότατος Γαβριήλ έχει τον τρόπο του να κινητοποιεί ιδιωτικούς πόρους και έχει μαζέψει σεβαστές χορηγίες…

Στο Ζάππειο
χωρίς γραβάτα

Ας επανέλθω στο Ζάππειο και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Πρωθυπουργός μαζί με το οικονομικό επιτελείο του 19 ημέρες πριν από τις εκλογές, για να υποσχεθεί παροχές. Να σημειώσω απλώς ότι τότε ήταν μια επικοινωνιακή κίνηση, σε ένα μέρος όπου αναγκάστηκε, όπως ενθυμείσθε (ύστερα από μια φιέστα) να φορέσει γραβάτα, έχοντας δίπλα του τον πάλαι ποτέ συγκυβερνήτη του Πάνο Kαμμένο (τον οποίο και αυτόν εγκατέλειψε). Στην αντιπολίτευση πάντως είπαν ότι την εκδήλωση στο Ζάππειο τη διοργάνωσε ο κ. Τσίπρας για να ξεχαστεί η υπόθεση με το κότερο.

Οταν ο Κουτσούμπας τιμά το… «The Voice»

Το Σάββατο το βράδυ ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε σε μια μεγάλη συγκέντρωση στη Μυτιλήνη. Θυμίζω ότι στη Λέσβο παραδοσιακά το ΚΚΕ έχει μεγάλα ποσοστά και διαχρονικά εκλέγει βουλευτή. Στην ίδια συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμό η Σεμίνα Διγενή, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, βουλευτής Σταύρος Τάσσος και οι υποψήφιοι δήμαρχοι του κόμματος στον Δήμο Μυτιλήνης και στον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Οπως συνηθίζεται μετά τη συγκέντρωση, οι ομιλητές «τραπεζώθηκαν» από τα κομματικά στελέχη του νησιού σε ψαροταβέρνα στη Γέρα. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί είδηση. Είδηση αποτελεί ότι η συγκεκριμένη ταβέρνα ανήκει στην οικογένεια της δημοφιλούς τραγουδίστριας του νησιού, της Στρατούλας Χιώτη, η οποία είχε διακριθεί στον μουσικό τηλεοπτικό διαγωνισμό «The Voice» και όπως μαθαίνω είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Μυτιλήνης. Το μόνο που δεν έμαθα είναι αν τελικά τούς τραγούδησε…

Οι δύο… Μπαζιάνες

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Περιστέρα Μπαζιάνα είναι υποψήφια με το ΚΚΕ στον Δήμο Καρδίτσας. Φυσικά και δεν πρόκειται για τη σύντροφο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά για εξαδέλφη της, η οποία μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι για τις κομματικές πεποιθήσεις και για την Περιστέρα (Μπέττυ) Μπαζιάνα, τονίζοντας ότι την αγαπά και τη σέβεται. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είμαι ΚΚΕ από συνείδηση. Ο πατέρας μου έκανε εξορία και όταν έφυγε από τη ζωή μπήκα εγώ στη θέση του στο ψηφοδέλτιο. Με την Μπέττυ είμαστε εξαδέλφες, αλλά ποτέ δεν μου είπε τι να κάνω, ούτε εγώ σε εκείνη. Αλλωστε η κομματική και πολιτική μου θέση είναι ξεκάθαρη. Την αγαπώ και τη σέβομαι, αλλά αυτό είναι άλλο από τις πολιτικές μας πεποιθήσεις».