Βεβαίως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι κατάφερε με χίλιους δυο τρόπους και με μια κυβέρνηση-«κουρελού» να κυβερνά επί μία τετραετία και να κουνά το δάχτυλο στους αντιπάλους του. Κατόρθωμα ήταν επίσης να κρύβει επιμελώς από τους συντρόφους του και από τα ΜΜΕ την «αδυναμία» (ας την πω έτσι) που είχε για σκαφάτες διακοπές, στο απόγειο μάλιστα της κρίσης. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2015 (μόλις κέρδισε δηλαδή τις εκλογές) ο κ. Τσίπρας φωτογραφήθηκε στο σκάφος του επιχειρηματία Κώστα Γιώτη (φωτογραφία). Ουδείς θα το είχε αντιληφθεί αυτό εάν ο κ. Γιώτης (γνωστός και ως «Mr DHI» – μεταμοσχεύσεις μαλλιών) από τη χαρά του ότι φιλοξενούσε στο σκάφος του κοτζάμ αριστερό πρωθυπουργό, δεν είχε ποστάρει και μια φωτογραφία του. Αλλά και του κ. Τσίπρα, μη νομίζετε ότι δεν του άρεσε που γευόταν σιγά-σιγά όλα τα «καλά» του καπιταλισμού και της μεγάλης ζωής. Δεν δίστασε να πιάσει το πηδάλιο του σκάφους και να το οδηγήσει. Στη βιασύνη του δεν πρόσεξε ορισμένα πράγματα…

■■■

Πρώτον, ότι το όνομα του επιχειρηματία Κώστα Γιώτη, από τον οποίο νοικιάζει το σπίτι του στο Σούνιο, φιγουράριζε στη Λίστα Λαγκάρντ, αλλά αυτό ήταν μικρολεπτομέρεια. Και, δεύτερον, στο σκάφος αυτό είχαν φιλοξενηθεί από τον επιχειρηματία και άλλοι μεγαλοκαρχαρίες του χρήματος.

■■■

Ετσι, για τους γνωρίζοντες, ουδεμία εντύπωση προκάλεσαν οι νέες φωτογραφίες που ανήρτησε δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ και εμφανίζουν τον Πρωθυπουργό (πάλι)… σκαφάτο, αλλά και… πουράτο. Ηταν το περασμένο καλοκαίρι, τότε που χάθηκε από την τηλεόραση και ξαφνικά εμφανίστηκε στην Ιθάκη. Με μια εξόχως διχαστική ομιλία για να εξαγγείλει το τέλος των μνημονίων. Επρόκειτο για σκάφος  εφοπλίστριας την οποία τοποθέτησε ως σύμβουλό του για θέματα ομογένειας, η οποία μάλιστα τον εκπροσώπησε προσφάτως στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Τώρα όσον αφορά τα πούρα, αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία.

■■■

Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας δεν καπνίζει τσιγάρα, ούτε στριφτά, ούτε αυτά τα ηλεκτρονικά. Διαθέτει όμως στο γραφείο του ακριβά πούρα Κούβας, τα οποία προμηθεύτηκε (λέγεται ότι του τα δώρισε ο Ραούλ Κάστρο, όταν πήγε στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο). Ουδείς θα είχε αντιληφθεί (πλην ίσως των στενών συνεργατών του που επισκέπτονται πρωθυπουργικό γραφείο) ότι ο κ. Τσίπρας διαθέτει πούρα Αβάνας και ότι τα καπνίζει κιόλας όταν βρίσκεται σε στιγμές χαλάρωσης (πάνω σε ένα σκάφος, ας πούμε, όπως είδαμε στις φωτογραφίες), εάν δεν συνέβαινε και τούτο: σε ένα από τα βιντεάκια της προσωπικής του σκηνοθέτριας Ζωής Χαλιδιά (αυτά που τελειώνουν με σλόγκαν «ήταν δίκαιο, έγινε πράξη») η κάμερα στρέφεται τυχαίως στο πρωθυπουργικό γραφείο και εμφανίζονται τα κουβανέζικα πούρα. Για τις νέες αποκαλύψεις δεν υπήρξε ούτε μία εξήγηση (τουλάχιστον έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές) από το Μέγαρο Μαξίμου.

■■■

Στην πρόσφατη περιοδεία στις πασχαλινές διακοπές που έκανε στην Κρήτη υπήρξαν ενδιαφέροντα στιγμιότυπα, τα οποία μου μετέφερε με καμάρι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα απ’ όλα μου περιέγραψε ένα… κόλπο που έκανε ο κ. Τσίπρας που του το έμαθε (κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) ο Παύλος Πολάκης, ώστε να φαίνεται ότι αντέχει. Επειδή σε κάθε βήμα του εμφανιζόταν δίσκος με ρακές και εθεωρείτο προσβολή να μην τις τιμήσει, ετέθη πλήρως σε εφαρμογή το σχέδιο. Την ώρα που οι κάμερες ήταν στραμμένες στον Πρωθυπουργό και στις ρακές, ο κ. Τσίπρας έπαιρνε το σφηνάκι και έβρεχε με αυτό απλώς τα χείλη του. Αυτά μου είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν συνεχώς μαζί με τον Πρωθυπουργό και σας τα μετέφερα.

■■■

Μάλιστα, σε κάποια στιγμή, ο κ. Τσίπρας ζήτησε να επισκεφθεί μια… εκκλησία. Οχι όποια-όποια, αλλά την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια. Τώρα θα πείτε τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η εκκλησία: Πρώτον, εκεί λειτουργεί ο παπα-Ανδρέας, ο οποίος είναι γνωστός επειδή μια φορά τον χρόνο λειτουργεί μόνον για… άνδρες και δεύτερον, στην εκκλησία υπάρχουν πέραν των εικόνων και τοιχογραφίες ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Κάτι βεβαίως που ενθουσίασε τον Πρωθυπουργό. Αλλά περισσότερο ο κ. Τσίπρας ενθουσιάστηκε όταν ο παπα-Ανδρέας του ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί με τον Αγιο Γεώργιο, σε μια εικόνα στην οποία, όπως του είπε, δεν πατάει μόνον τον δράκο, αλλά τον… φασισμό.

■■■

Υπήρξαν και άλλοι ενθουσιασμοί στην Κρήτη για τον Αλέξη Τσίπρα. Ενας από αυτούς συνέβη όταν συνάντησε τον Λουδοβίκο των Ανωγείων, ο οποίος να υπενθυμίσω ήταν (και εξακολουθεί να είναι) ο εκλεκτός της Νατάσας Παζαΐτη: «Μπορεί να είμαστε ιδεολογικά αντίθετοι, αλλά θα μείνεις στην ιστορία σαν… επαναστάτης που έκανε ανατροπές ακόμα κι αν χάσεις τις εκλογές» του είπε. Ηταν τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός του κ. Τσίπρα όταν το άκουσε αυτό που είπε: «Αυτό είναι πιο σημαντικό από το να κερδίσω τις εκλογές».

■■■

Και, τέλος, δεν μπορώ να μη σας περιγράψω τα περίφημα κρητικά φαγοπότια: Στις Αρχάνες, για παράδειγμα, τα εδέσματα ήταν πλούσια, μακαρόνια με ανθότυρο, βραστό αρνί, ψητό και αντικριστό αρνί και ρακές. Σε κάποια στιγμή (όπως πάλι μου αφηγείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ) εμφανίζεται ο Παύλος Πολάκης. Τον βλέπει ο κ. Τσίπρας και σηκώνεται να φύγει από το τραπέζι: «Να μην πουν πάλι ότι κάνουμε διακοπές μαζί, όπως έγραψαν ότι κάναμε στο Ροδάκινο».