Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς υποδέχτηκαν στην Oracle Arena του Όκλαντ τους Λος Άντζελες Κλίπερς για τον πρώτο γύρο των playoffs του ΝΒΑ, με τη σειρά να είναι στο 3-1 υπέρ των πρωταθλητών.

Το ματς από την αρχή φάνηκε πως δεν θα είναι εύκολο για τους παίκτες του Στιβ Κερ. Στο πρώτο ημίχρονο οι Κλίπερς ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί. Το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς χέρια, και η ανάπαυλα του ημιχρόνου βρήκε τους φιλοξενούμενους μπροστά με +8 (71-63).

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους Γουόριορς με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και το +15 (81-66) με την άμυνα να μη λειτουργεί καλά στο ματς αυτό για τους Πολεμιστές και το δωδεκάλεπτο να κλείνει τελικά στο -10 (104-94) για τους γηπεδούχους.

Η αναμενόμενη αντίδραση ήρθε για το Γκόλντεν Στέιτ με τον Ντουράντ να παίρνει φωτιά σημειώνοντας συνεχόμενα καλάθια και δίνει και πάλι στην ομάδα του το προβάδισμα λίγα λεπτά πριν τη λήξη με 118-117. Ο απίστευτος Γουίλιαμς όμως πέτυχε τρίποντο και φάουλ και αποκατέστησε το προβάδισμα (121-118). Το φαβορί για Καλύτερος 6ος Παίκτης της σεζόν, όμως ήταν σε σούπερ κατάσταση, πετυχαίνοντας πολύ σημαντικά καλάθια και οδηγώντας τους Κλίπερς σε τεράστια νίκη με 129-121.

Η σειρά πλέον είναι στο 3-2 και οι Κλίπερς ως γηπεδούχοι πλέον θα έχουν την ευκαιρία να την φέρουν στα ίσα, μπροστά στο κοινό τους, στο Staples Center.

Ο Λου Γουίλιαμς ήταν ο καλύτερος για τους νικητές με 33 πόντους, 10 ασίστ και πολλά clutch καλάθια στο τέταρτο δωδεκάλετπο. Παίκτες κλειδιά όμως ήταν και ο Ντανίλο Γκαλινάρι με 26 πόντους, ο μαχητικός Μοντρέζ Χάρελ με 24 πόντους και ο εξαιρετικός Πατ Μπέβερλι με 17 πόντους, 14 ασίστ και πολλές μεγάλες άμυνες.

Για τους Γουόριορς ο απολαυστικός Ντουράντ με ρεκόρ καριέρας στους πόντους (45) λίγο έλειψε να πάρει το ματς μόνος του. Πέραν όμως του KD και των Κάρι (24π) και Τόμπσον (22π), το… supporting cast δεν επέδωσε τα αναμενόμενα.