Χρηματοδότηση ύψους 483.870,97 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του δημοτικού κολυμβητήριου «Ανδρέας Γαρύφαλλος» εντάχθηκε, μετά από πρόταση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά,  στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ».

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην πρόταση για τη χρηματοδότηση σχετικά με την ανακαίνιση του δημοτικού κολυμβητηρίου στην παραλία Βοτσαλάκια, στο πλαίσιο των ενεργειών της για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης μας.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της τόνισε:

«Άλλη μια πρόταση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά για την αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου εγκρίθηκε. Επιτύχαμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», χρηματοδότηση ύψους 483.870,97 ευρώ για επισκευή και συντήρηση του δημοτικού κολυμβητήριου «Ανδρέας Γαρύφαλλος», το οποίο βρίσκεται σε μια περιοχή, που λόγω της θάλασσας δημιουργούνται πολλές φθορές. Το δημοτικό κολυμβητήριο είναι από τις σημαντικότερες αθλητικές υποδομές της πόλης μας, καθώς  αθλούνται χιλιάδες δημότες και ομάδες καθημερινά. Μάλιστα φέτος «κλείνει» 20 χρόνια από τη δημιουργία του.

Παράλληλα, από τις 22 Απριλίου ξεκίνησαν οι εργασίες για την πλήρη ανακατασκευή του  κλειστού γηπέδου Καμινίων, όπως και του κλειστού γηπέδου «Π. Σαλπέας», αλλά και στο Θεμιστόκλειο οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.

Από το 2016 είχε υπογραφεί προγραμματική σύμβαση του Δήμου Πειραιά με την Περιφέρεια για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων.