• Αναζήτηση
 • Ναυάγιο στις συνομιλίες συγχώνευσης Deutsche Bank και Commerzbank

  Οι δύο τράπεζες ματαιώνουν τις συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους

  Ναυάγησαν οι συνομιλίες για συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας, της Deutsche Bank και της Commerzbank.

  Η ανακοίνωση των δύο τραπεζών, που επικαλέστηκαν κινδύνους στην εφαρμογή της συμφωνίας, το κόστος αναδιάρθρωσης και κεφαλαιακές απαιτήσεις, έγινε κατά την έκτη εβδομάδα συνομιλιών για τη συγχώνευση των δύο γερμανικών τραπεζών.

  Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο τραπεζών είχαν πυροδοτήσει ενστάσεις από την επιτροπή «σοφών» του Βερολίνου και την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), αλλά και έντονες αντιδράσεις από μετόχους και τα συνδικάτα των εργαζομένων, που φοβούνται κατάργηση έως και 30.000 θέσεων.

  Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, οι συνομιλίες για μια ιστορική συγχώνευση μεταξύ των δύο τραπεζών σταμάτησαν και πλέον το μέλλον τους είναι αβέβαιο.

  Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εργασίας Χουμπέρτους Χάιλ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, χαρακτήρισε την ανακοίνωση των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της χώρας, της Deutsche Bank και της Commerzbank, να τερματίσουν τις συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους «μια απόφαση δύο εταιριών του ιδιωτικού τομέα», όπως δήλωσε σήμερα.

  Η Deutsche Bank και η Commerzbank ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι τερμάτισαν τις συνομιλίες για τη συγχώνευσή τους χωρίς να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk