Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους στην ιστορία της ΑΕΚ, ο Κωνσταντίνος Σπανούδης, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής της «Ένωσης», ενώ αποτέλεσε και τον πρώτο πρόεδρο στη του συλλόγου.

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ δεν μπορούσε να το ξεχάσει και με ανάρτηση της στα social media παρουσίασε με λίγα λόγια την ιστορία του Σπανούδη, ο οποίος πέραν από πρόεδρος ήταν δημοσιογράφος, αλλά και πολιτικός επί των ημερών του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε η ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Στις 24 Απριλίου του 1941 φεύγει από τη ζωή ο ιδρυτής και πρώτος Πρόεδρος της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Σπανούδης, μην αντέχοντας να δει την επερχόμενη είσοδο των χιτλερικών στρατευμάτων στην Αθήνα. Κωνσταντινουπολίτης δημοσιογράφος, λόγιος και πολιτικός, βουλευτής στην τελευταία κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου (τον οποίο έπεισε να παραχωρήσει στην Ένωση την έκταση στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου χτίστηκε το γήπεδό της), ο εμπνευστής της Ιδέας για την ίδρυση του μεγάλου συλλόγου με τον Δικέφαλο Αετό αναγνωρίζεται γενικώς ως μια από τις επιδραστικότερες μορφές στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού».