Οι Μπλέιζερς κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στους Θάντερ με 118-115 στο καλύτερο παιχνίδι της postseason και να πετάξουν εκτός playoffs την παρέα του Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Η ομάδα του Πόρτλαντ πραγματοποίησε ακόμα μία γεμάτη εμφάνιση στη σειρά, όμως αν δεν αυτοκτονούσαν οι Θάντερ και κυρίως αν δεν υπήρχε ο Λίλαρντ θα είχαν φύγει από το Moda Center με σκυμμένο κεφάλι.

Πλέον οι Μπλέιζερς προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας, όπου και περιμένουν αντίπαλο, με στόχο το βήμα παραπάνω. Από την άλλη οι Θάντερ για ακόμη μια χρονιά απέτυχαν και πλέον έρχεται ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι.

Όσον αφορά το παιχνίδι ήταν ο ορισμός των playoffs και σίγουρα το κορυφαίο μέχρι τώρα στην postseason του ΝΒΑ. Οι Μπλέιζερς μπήκαν δυνατά, όμως οι Θάντερ βρέθηκαν να προηγούνται στο πρώτο δωδεκάλεπτο με 37-29. Στη δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς με τον Λίλαρντ να είναι πραγματικά διαστημικός και να ολοκληρώνει το πρώτο ημίχρονο με 34 πόντους. Σημειωτέον οι Μπλέιζερς πέτυχαν 61, ενώ έναν πόντο πίσω ήταν η Οκλαχόμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε της… ανατροπής. Αρχικά πήραν προβάδισμα 8 πόντων οι Μπλέιζερς, όμως οι Θάντερ το γύρισαν και πήγαν με αέρα δύο πόντων στο τελευταίο δωδεκάλεπτο (90-88). Εκεί τα είδαμε όλα.

Το ξέσπασμα των Θάντερ που έστειλαν τη διαφορά στο +15, αλλά και τη μεγάλη επιστροφή των γηπεδούχων με μπροστάρηδες τους Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ. Στο τελευταίο λεπτό, οι Θάντερ κρατούσαν την τύχη στα χέρια τους, όμως ο Ουέστμπρουκ έκανε 3 λάθη σε 3 κατοχές, οι Μπλέιζερς σκόραραν και από 113-105 που βρισκόντουσαν πίσω ισοφάρισαν σε 115-115. Όλα θα κρινόντουσαν στο τελευταίο σουτ.

Ο Ουέστμπρουκ έκανε λάθος στην επίθεση της ομάδας του, ο Λίλαρντ πήρε την μπάλα με λίγα δεύτερα να απομένουν και με περίσσια σιγουριά και χωρίς να προσπαθήσει για διείσδυση, σηκώθηκε από τα 12 μέτρα με τη λήξη του χρόνου και πέτυχε ένα απίθανο buzzer beater δίνοντας μια μεγαλειώδη πρόκριση, αλλά και υπογράφοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια διαστημική εμφάνιση.

Κορυφαίος του ματς φυσικά ο Λίλαρντ ο οποίος σταμάτησε στους 50 πόντους με 10/18 τρίποντα, ενώ πήρε σημαντικές βοήθειες από τους ΜακΚόλουμ και Χάρκλες που πέτυχαν από 17 πόντους. Από την άλλη για την Οκλαχόμα ο Τζορτζ είχε 36 πόντους και ο Ουέστμπρουκ triple-double με 29 πόντους, 14 ασίστ και 11 ριμπάουντ, αλλά και κρίσιμα λάθη στο τέλος.