Από την Αγγλία και το Λονδίνο, στην Ιταλία και το Τορίνο! Οι τελικοί της ATP μεταφέρονται στη Μεσόγειο, καθώς η γειτονική μας χώρα κατάφερε να εξασφαλίσει τη διοργάνωσή τους από το 2021 έως το 2025.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η διοργάνωση αλλάζει τόπο διεξαγωγής για 15η φορά στην ιστορία της, ενώ για πρώτη φορά θα διεξαχθεί επί ιταλικού εδάφους. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί στο Pala Alpitour του Τορίνο, όπου τα επόμενα χρόνια θα αγωνίζονται οι 8 καλύτεροι παίκτες στο τέλος της εκάστοτε σεζόν.

Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών Νόβακ Τζόκοβιτς, σχολιάζοντας την αλλαγή, ανέφερε: «Οι τελικοί της ATP είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο γεγονός που υπάρχει στο tour. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος που θα διεξαχθεί στο Τορίνο από το 2021.

Είναι ακόμα λίγα χρόνια μακριά, αλλά ξέρω ότι οι παίχτες θα είναι πολύ ενθουσιασμένοι που θα αγωνιστούν εκεί. Ελπίζω να είμαι και εγώ μέρος του». Το Pala Alpitour είναι το μεγαλύτερο indoor γήπεδο στην Ιταλία, καθώς χωράει 16.000 φιλάθλους.

Το Τορίνο μάλιστα είχε μεγάλο ανταγωνισμό, καθώς η ATP είχε να αποφασίσει μεταξύ 50 διαφορετικών πόλεων σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το σχετικό βίντεο: