ΥΠΕΝ για ΔΕΗ: Ακυρώσαμε το σχέδιο εκχώρησής της σε ιδιώτες

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα του 2018 καταγράφουν μια αρνητική συγκυρία για την επιχείρηση, προσθέτοντας ότι οι επενδυτές αναγνωρίζουν τις θετικές προοπτικές της ΔΕΗ.

Βασικό πυλώνα της αγοράς ενέργειας της χώρας χαρακτηρίζει τη ΔΕΗ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που θα ισχύει για όλα τα επόμενα χρόνια που θα είναι στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΔΕΗ για το 2018.

«Τα αποτελέσματα για το 2018, που ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, καταγράφουν μια αρνητική συγκυρία, την οποία οι γνωστοί κινδυνολόγοι της αντιπολίτευσης επιχειρούν να αξιοποιήσουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην επιχείρηση» αναφέρει το ΥΠΕΝ, σημειώνοντας πως «παραβλέπουν ότι το 2014, μετά από αυξήσεις 50% στα τιμολόγια ρεύματος, χωρίς την επιβάρυνση από τις διεθνείς τιμές ρύπων και με μερίδιο αγοράς άνω του 90%, τα κέρδη της ΔΕΗ ήταν 90 εκατ. ευρώ και ο δανεισμός διαρκώς αυξανόταν. Αποσιωπούν ότι είχε προηγηθεί η περιπέτεια «ανοίγματος» της αγοράς, που κατέληξε στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power, το οποίο ακόμα πληρώνουν ΔΕΗ και καταναλωτές».

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα χρόνια που ακολούθησαν η κερδοφορία της ΔΕΗ βελτιώθηκε και ο δανεισμός περιορίστηκε. «Οι πολίτες- καταναλωτές γνωρίζουν, επίσης, ότι το κόστος του ρεύματος υποχώρησε 15% την περίοδο 2015-19. Οι δανειστές της επιχείρησης γνωρίζουν τη σταθερή πτωτική πορεία του χρέους της, συμφωνώντας πρόσφατα στην αναχρηματοδότησή του. Και, βέβαια, οι επενδυτές αναγνωρίζουν τις θετικές προοπτικές της ΔΕΗ, οδηγώντας την τιμή της μετοχής 50% υψηλότερα από την αρχή του έτους» συμπληρώνει.

«Ο εκνευρισμός των στελεχών της αντιπολίτευσης είναι απολύτως ερμηνεύσιμος: αφενός τούς ακυρώσαμε το σχέδιο εκχώρησης της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα, αφετέρου ανοίγουμε τον δρόμο των ΑΠΕ, που εκείνοι συνειδητά κρατούσαν κλειστό για την επιχείρηση» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk