Οβριές, καυκαλήθρες και μυρώνια δίνουν πλούσια γεύση σε αυτό το πρωτότυπο φρικασέ.

Κοτόπουλο φρικασέ με άγρια χόρτα εποχής

Προετοιμασία 1 ώρα, Μαγείρεμα 20΄

Υλικά (για 4-6 μερίδες)

100 ml ελαιόλαδο

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου*, σε λεπτές λωρίδες

150 γρ. ξερό κρεμμύδι

100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι

2 ματσάκια οβριές, χωρίς το χοντρό τους κοτσάνι (αν δεν βρούμε, βάζουμε σπαράγγια)

½ μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

½ μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα

600 ml νερό

1 κ.γ. αλάτι

Για το αβγολέμονο

4 αβγά

Χυμός από 2 λεμόνια

2 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. γιαούρτι

500 ml ζωμός από το κοτόπουλο

* Προτιμάμε βιολογικό κοτόπουλο

Διαδικασία

Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, περίπου 7΄. Προσθέτουμε τις οβριές, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια, και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μία δυνατή βράση.

Για το αβγολέμονο: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αβγοδάρτη, τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το γιαούρτι. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, λίγο-λίγο το ζωμό του φαγητού. Δεν τον ρίχνουμε αμέσως όλο μαζί γιατί θα σφίξει το αβγό. Αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το αβγολέμονο.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk