• Αναζήτηση
  • Οβριές, καυκαλήθρες και μυρώνια δίνουν πλούσια γεύση σε αυτό το πρωτότυπο φρικασέ.

    Κοτόπουλο φρικασέ με άγρια χόρτα εποχής

    Προετοιμασία 1 ώρα, Μαγείρεμα 20΄

    Υλικά (για 4-6 μερίδες)

    100 ml ελαιόλαδο

    500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου*, σε λεπτές λωρίδες

    150 γρ. ξερό κρεμμύδι

    100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι

    2 ματσάκια οβριές, χωρίς το χοντρό τους κοτσάνι (αν δεν βρούμε, βάζουμε σπαράγγια)

    ½ μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες

    ½ μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα

    600 ml νερό

    1 κ.γ. αλάτι

    Για το αβγολέμονο

    4 αβγά

    Χυμός από 2 λεμόνια

    2 κ.σ. μουστάρδα

    3 κ.σ. γιαούρτι

    500 ml ζωμός από το κοτόπουλο

    * Προτιμάμε βιολογικό κοτόπουλο

    Διαδικασία

    Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, περίπου 7΄. Προσθέτουμε τις οβριές, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια, και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μία δυνατή βράση.

    Για το αβγολέμονο: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αβγοδάρτη, τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το γιαούρτι. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, λίγο-λίγο το ζωμό του φαγητού. Δεν τον ρίχνουμε αμέσως όλο μαζί γιατί θα σφίξει το αβγό. Αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το αβγολέμονο.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk