Η Μπαρτσελόνα και ο Άγιαξ έχουν κλείσει θέση στα ημιτελικά του Champions League από το βράδυ της Τρίτης. Περιμένουν πλέον τους αντιπάλους τους, οι οποίοι θα προκύψουν από τις αποψινές αναμετρήσεις (17/4, 22:00), Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ και Πόρτο – Λίβερπουλ.

Η ομάδα που θα προκριθεί από τον αγγλικό «εμφύλιο» θα κοντραριστεί στα ημιτελικά με τον Άγιαξ και η Μπαρτσελόνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους «κόκκινους» ή τους «δράκους».

Πάμε λοιπόν να δούμε τα δεδομένα για τις δύο πολύ σημαντικές αναμετρήσεις, ξεκινώντας από την μάχη ανάμεσα στις δύο αγγλικές ομάδες. Η Μάντσεστερ Σίτι θα φιλοξενήσει την Τότεναμ σ’ ένα παιχνίδι που όλα είναι ανοιχτά, ειδικά μετά τη νίκη των Λονδρέζων στο πρώτο ματς με 1-0.

Αν υπάρχει φαβορί στο «ζευγάρι»; Υπάρχει. Υπήρχε όμως και στην πρώτη αναμέτρηση και τελικά επικράτησε το αουτσάιντερ, με το γκολ που πέτυχε ο Σον στο 78’.

Τα πράγματα βέβαια θα είναι πολύ διαφορετικά στην αποψινή αναμέτρηση καθώς το παιχνίδι θα διεξαχθεί στην έδρα της Σίτι κι αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ομάδα του Γκουαρντιόλα.

Η Σίτι λοιπόν καλείται ν’ ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 κι απ’ την άλλη πλευρά η Τότεναμ θα προσπαθήσει να το διαφυλάξει. Απαραίτητη υποσημείωση. Ο Χάρι Κέιν δεν θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα του Λονδίνου και η συγκεκριμένη απουσία είναι ένα μεγάλο πλήγμα για τα πλάνα του Ποκετίνο.

Είναι πάντως ξεκάθαρο πως η πίεση υπάρχει στην Μάντσεστερ Σίτι. Οι citizens ήταν το φαβορί όταν έγινε η κλήρωση και καλούνται να επιβεβαιώσουν τον συγκεκριμένο τίτλο στο χορτάρι του Etihad.

Ο Γκουαρντιόλα ξέρει πολύ καλά πως η αποστολή της ομάδας του δεν θα είναι εύκολη, έχοντας απέναντι του μια από τις καλύτερες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Γνωρίζει επίσης πολύ καλά πως δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας καθώς ενδεχόμενος αποκλεισμός της Σίτι θα είναι βαρύ «πλήγμα» για την Σίτι αλλά και για τον ίδιο.

Η Σίτι θέλει λοιπόν να ανατρέψει το 1-0 με το οποίο ηττήθηκε στο Λονδίνο και παραμένει το φαβορί παρά την ήττα της στο πρώτο ματς. Το σίγουρο όμως είναι πως η Τότεναμ δεν έχει να χάσει το παραμικρό.

Η πορεία της ομάδας του Ποκετίνο στην κορυφαία διοργάνωση είναι απόλυτα επιτυχημένη και πλέον το ζητούμενο είναι η υπέρβαση. Αν η Τότεναμ καταφέρει ν’ αποκλείσει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, τότε θα έχει κάνει την μεγάλη έκπληξη.

Μεγάλο φαβορί η Λίβερπουλ

Στο άλλο «ζευγάρι» της βραδιάς, η Λίβερπουλ θα κοντραριστεί στο Ντραγκάο με την Πόρτο και δεν χωρά αμφιβολία για το ποιος έχει το «πάνω χέρι».

Οι κόκκινοι του Γιούργκεν Κλοπ είχαν επικρατήσει στο πρώτο ματς με 2-0 και έχουν φυσικά τον πρώτο λόγο για πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Το ζητούμενο για την Λίβερπουλ είναι η σωστή διαχείριση του αγώνα καθώς η ανωτερότητα της αγγλικής ομάδας δεν αμφισβητείται. Φάνηκε άλλωστε και στον πρώτο αγώνα πως οι κόκκινοι είναι ένα επίπεδο πάνω από τους Πορτογάλους.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η Πόρτο δεν θα παλέψει για να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Οι γηπεδούχοι είναι έτοιμοι να πάρουν μεγάλα ρίσκο, γνωρίζοντας πως δεν έχουν τίποτα να χάσουν.

Θα προσπαθήσουν να αιφνιδιάσουν την Λίβερπουλ αλλά γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η αποστολή τους είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη.

Στο Άνφιλντ έχουν την σκέψη τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και είναι ξεκάθαρο πως αυτός είναι ο μεγάλος στόχος για την ομάδα του Κλοπ. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι κόκκινοι αφήνουν σε δεύτερη μοίρα το Τσάμπιονς Λιγκ.

Μεγάλη βραδιά λοιπόν και η αποψινή με τους δύο προημιτελικούς να παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Μπαρτσελόνα και Άγιαξ περιμένουν να μάθουν αντιπάλους.