Ανατροπή δεδομένων στην υπόθεση για το περσινό παιχνίδι ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Αιγινιακό, με την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να αθωώνει τις δύο ομάδες και να εξαλείφει την ποινή του υποβιβασμού.

Το παιχνίδι που είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2017 και είχε λήξει με το σκορ στο 6-0 υπέρ των Κρητικών, είχε κριθεί ως «χειραγωγημένο» από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και είχε επιβληθεί στους δύο συλλόγους η ποινή του υποβιβασμού, έπειτα από καταγγελίες του προπονητή Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Η σημερινή απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, ωστόσο, έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Το αρμόδιο όργανο της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας την Τετάρτη έκανε δεκτές τις εφέσεις του ΟΦΗ και του Αιγινιακού και αθώωσε τις δύο ΠΑΕ, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον δεν ισχύει η ποινή του υποβιβασμού, που τους είχε αρχικά επιβληθεί.

Εκτός από τις δύο ομάδες αθωώθηκαν επίσης όλοι οι εμπλεκόμενοι που είχαν αρχικά κατηγορηθεί, με την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να είναι οριστική και αμετάκλητη.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, αφού ξεμπέρδεψε με τις δικαστικές αποφάσεις, θα έχει τη δυνατότητα στις δύο αγωνιστικές που απομένουν να διεκδικήσει εντός αγωνιστικών χώρων την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα.

Το κυριακάτικο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης για την 29η αγωνιστική έχει πλέον χαρακτήρα τελικού, με τους Κρητικούς να θέλουν πάση θυσία τη νίκη, για να ξεφύγουν από την 13η θέση και τη ζώνη των μπαράζ. Ο Αιγινιακός από την άλλη, βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας στον πίνακα της Football League και ουσιαστικά έχει υποβιβαστεί.