Σε νέο γλωσσικό ατόπημα υπέπεσε ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία), κάνοντας όσους παρακολουθούσαν τη συνέντευξή του στον Antenna να ξαφνιαστούν για άλλη μια φορά – όχι ευχάριστα πάντως – από το επίπεδό του στην ελληνική γλώσσα. Η επίμαχη φράση του Πρωθυπουργού ήταν πως στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτοί και διάτρητοι να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς μας», με αφορμή το σκάνδαλο Πετσίτη.

Επόμενο ήταν να πάρουν φωτιά τα social media: Και αυτό γιατί η λέξη διάτρητοι σημαίνει στην προκειμένη περίπτωση εντελώς το αντίθετο. Προφανώς ο Πρωθυπουργός ήθελε να πει διαφανείς, έτοιμοι για κάθε είδους έλεγχο. Σίγουρα όμως, όχι διάτρητοι.

Αλλά δεν έμεινε μόνον σε αυτό το γλωσσικό ατόπημα (ή γκάφα όπως την ονομάζει η ΝΔ). Ηταν και το περιβόητο «δεν γεννήθηκα με δαμόκλειο σπάθη να γίνω πρωθυπουργός», καθώς και η επιμονή του ότι είναι… άχαστος. Νομίζει ότι η τύχη του στις εκλογικές αναμετρήσεις δεν τον έχει ακόμη εγκαταλείψει και λέει ότι μπορεί να χάνει στις δημοσκοπήσεις, αλλά κερδίζει στις εκλογές. Τι να πω; Αλλη μια αυταπάτη…

Τι λέει ο Παππάς για τον Μανόλο του

Με λέξη που προσομοιάζει με το ποτιστήρι και έχει ως πρώτο συνθετικό το «μαλα»… χαρακτηρίζει, τώρα  εκ των υστέρων, μετά τα  όσα συνέβησαν και αποκαλύφθηκαν, τον παιδικό του φίλο Μανώλη Πετσίτη ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Αυτό μού μετέφερε σύντροφος του Νίκου Παππά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετείχε σε άτυπη ενημέρωση – «πηγαδάκι» το λέμε αλλιώς –  που έκανε με βουλευτές του κόμματος ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για το εν λόγω θέμα. Αυτό που μου είπε είναι πως «ο Νίκος τα ‘χει πάρει με τον Πετσίτη» και πως είναι βαθιά απογοητευμένος με τις «εξαρτήσεις» τού πρώην συνεργάτη του. Οταν τον ρώτησα σε τι εξαρτήσεις αναφέρεται, μου έκανε ένα νόημα δείχνοντας τη μύτη του…

Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι πως ο κ. Παππάς προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τον βίο και την πολιτεία του συνεργάτη του, αυτού που του κουβαλούσε την τσάντα του, αυτού που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου, που πλούτισε περίεργα και που ακολουθούσε τον Πρωθυπουργό ακόμη και σε καταθέσεις στεφάνων. Αυτό που βολεύει σήμερα τον κ. Παππά (που βλέπει ακόμη και τους συντρόφους στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο για σκάνδαλο που πρέπει να διερευνηθεί) είναι να τον υβρίζει και να τον εμφανίζει ως ασταθή και εξαρτημένο. Για την πρακτική αυτή δεν εκπλήσσομαι. Είναι αμιγώς συριζαϊκή.

Η Δούρου χωρίς δάκρυα στη Μάνδρα

Προτού καλά-καλά στεγνώσουν τα δάκρυά της για την ολόπλευρη στήριξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη μάχη που δίνει για την επανεκλογή της στην Περιφέρεια Αττικής, η Ρένα Δούρου βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στη Μάνδρα όπου τον Νοέμβριο του 2017 είχαν χάσει τη ζωή τους 25 άνθρωποι από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Σας θυμίζω ότι η κυρία Δούρου μετά τις φονικές πλημμύρες είχε βρεθεί στον τόπο της τραγωδίας λέγοντας ότι θέλει να συνδράμει ώστε να αποδοθούν ευθύνες και κάποιοι να τιμωρηθούν. Με δυο λόγια, χωρίς η ίδια να το καταλάβει, ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες και στον εαυτό της. Πριν από λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα στις 19 Μαρτίου του 2019, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος εννέα προσώπων για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, μεταξύ των οποίων και στη Ρένα Δούρου. Στη Μάνδρα βρέθηκε (τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές και δίνει μάχη για τη δεύτερη θέση με τον κ. Σγουρό) αποκλειστικά για να διαφημίσει τα αντιπλημμυρικά έργα που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Αναμένεται και επίσκεψη στο Μάτι Αττικής.

Μια υποδοχή που ξάφνιασε τον Τσίπρα

Τώρα τελευταίως οι υποδοχές που γίνονται στον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι και τόσο θερμές. ‘Η μάλλον, για να ακριβολογώ, όπου πάει ο κ. Τσίπρας για να μιλήσει συνοδεύεται από ροπαλοφόρους και ασπιδοφόρους των ΜΑΤ. Οι οποίοι δεν διστάζουν να ρίξουν και καμιά κρότου λάμψης σε «ατακτούντες» πολίτες. Αυτή τη φορά όμως στην επίσκεψή του στο Βελβεντό Κοζάνης τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τον υποδέχθηκαν με λουλούδια, με επαίνους και με πανό ευχαριστιών (χωρίς διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών). Ναι, δεν διαβάσατε λάθος. Οι κάτοικοι θεώρησαν ότι ο κ. Τσίπρας τούς έκανε κάποιο δώρο: «Σας ευχαριστούμε για το δώρο που μας κάνατε» του είπε εργάτρια στην αλυσίδα της συσκευασίας ροδακίνων και μήλων, εκφράζοντας τη χαρά της για τον διαχωρισμό του Δήμου Βελβεντού από τα Σέρβια. «Μην το λέτε δώρο, δεν ήταν δώρο. Ηταν δίκαιο και γι’ αυτό το κάναμε πράξη» απάντησε ο Πρωθυπουργός θυμίζοντας και το βασικό του σύνθημα. Χαιρέτησε διά χειραψίας αρκετούς από τους κατοίκους και έβγαλε και selfies με κυρίες που του το ζήτησαν.

Πέρα όμως από τις selfies και τα λουλούδια, του ετοίμασαν και ένα επικό γεύμα στην ταβέρνα «Εν Βελβεντώ» που περιελάμβανε σπληνάντερο, κοκορέτσι, κοζανίτικες πίτες και κοψίδια, πλην όμως ο κ. Τσίπρας και η συνοδεία δεν τα τίμησαν. Βιαζόταν να επιστρέψει στην Αθήνα. Προτίμησε να τιμήσει (με ύμνους) τον περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη και να υποσχεθεί στην περιοχή Ινστιτούτο Γεωργικών Μελετών.

Πράσινα λουλούδια 

Παρά το γεγονός ότι ο ανταγωνισμός,  στο κυνήγι της ψήφου, μεταξύ των υποψηφίων του ίδιου κόμματος να είναι λογικός αλλά στο Κίνημα Αλλαγής το βλέπουν αλλιώς:

Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μεϊμαρόγλου και Γιάννης Δάλμας ένωσαν δυνάμεις σε μια περιοδεία στη Κρήτη που κορυφώθηκε με συγκέντρωση στο Ηράκλειο στην οποία έδωσε το παρών και ο Β. Κεγκέρογλου

Η περιοδεία ήταν επιτυχημένη τα δείγματα συσπείρωσης της βάσης είναι εμφανής και το κλίμα καλό. Όπως μάλιστα μαθαίνω στο Λασίθι τους υποδέχθηκαν με πράσινα λουλούδια.

Σταύρος: Μπορώ να περάσω το κατώφλι της Ευρωβουλής