• Αναζήτηση
 • Φοιτητικές εκλογές : Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  Στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δέχθηκαν επίθεση από μέλη της ΚΝΕ

  Τα επεισόδια σημάδεψαν και τις φετινές φοιτητικές εκλογές. Μετά τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα, συγκρούσεις μεταξύ μελών αντίπαλων παρατάξεων σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες, στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης μέλη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ δέχθηκαν επίθεση από μέλη της ΚΝΕ που έφθασαν στο χώρο του ιδρύματος στη διάρκεια της καταμέτρησης.

  Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας σπουδαστής και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

  Από την πλευρά τους, μέλη της Πανσπουδαστικής Κίνησης καταγγέλλουν ότι οι ίδιοι ήταν τα θύματα της επίθεσης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας σπουδαστής της ΠΚΣ, δέχθηκε χτυπήματα και φέρει μώλωπες.

  Να σημειωθεί ότι τα μέλη της ΠΚΣ μετά το συμβάν αποχώρησαν συντονισμένα από τα ΤΕΙ και δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.

  Επεισόδια στο Πάντειο

  Οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο αναβλήθηκαν λόγω επεισοδίων που έγιναν στο κτίριο από ομάδες κουκουλοφόρων, ενώ για άλλη μία χρονιά, «στον αέρα» βρέθηκαν οι εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τις παρατάξεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΑΣΠ να κατηγορούν  η μία στην άλλη για τις διπλές κάλπες.

  Εφοδο στο κτίριο του Πάντειου Πανεπιστημίου, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές, πραγματοποίησε μια ομάδα 50 αντιεξουσιαστών το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές μπήκαν συντεταγμένα στο χώρο, κρατώντας καδρόνια, ενώ πέταξαν τρικάκια (φυλλάδια) με συνθήματα κατά των εκλογών. Ένα από αυτά ανέφερε: «Συνέχισε να ψηφίζεις – Η εξουσία τρίβει τα χέρια της».

  Στη θέα των αντιεξουσιαστών οι παρατάξεις της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και της ΠΚΣ που βρίσκονταν στο κτίριο απομακρύνθηκαν από το χώρο, με συνέπεια η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών να διακοπεί.

  «Για ακόμα μια φορά οι παρακρατικές ομάδες που παρασιτούν στα πανεπιστήμια επέβαλαν το νόμο τους σε βάρος της δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 40 ατόμων με καδρόνια και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισέβαλαν λίγο μετά τις  12.00 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με σκοπό να διακόψουν την εκλογική διαδικασία που μέχρι εκείνη την ώρα κυλούσε ομαλά. Μετά από μια τέτοια ενέργεια, οι φοιτητικές παρατάξεις αποφάσισαν ομόφωνα τη αναβολή των εκλογών στα τμήματα του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, ώστε να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των φοιτητών» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ «Η διακοπή των φοιτητικών εκλογών στο Πάντειο είναι μια ακόμη από τις αμέτρητες μαύρες σελίδες του ασύλου ανομίας και των υποστηρικτών του» τονίζει η νεολαία της ΝΔ.

  Τραγέλαφος με διπλές κάλπες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

  «Εμπλοκή» σημειώθηκε και στις εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ). Συγκεκριμένα, ύστερα από το «ναυάγιο» στην αρμόδια επιτροπή στήθηκαν δυο κάλπες -μια στο γήπεδο του Σπόρτιγνκ και μια στις εγκαταστάσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

  Δείτε επίσης
  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk