«Μία κυβέρνηση και ένας υπουργός που βρίσκονται και οι δύο σε αποδρομή, αφήνουν πίσω τους  ένα εκπαιδευτικό σύστημα πολύ χειρότερο από αυτό που παρέλαβαν», τονίζει η τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Κεραμέως στον απόηχο της δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου του αρμόδιου υπουργείου για τις αλλαγές στην 3η Λυκείου και την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και δεσμεύεται ότι ως αυριανή κυβέρνηση θα υλοποιήσει ουσιαστικές αλλαγές στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος».

Σημείωσε μάλιστα ότι το Πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «δεν συνιστά καθ’ οιονδήποτε τρόπο μεταρρύθμιση, αλλά συρραφή επί μέρους ρυθμίσεων». «Ρυθμίσεις χωρίς καμία μεταρρυθμιστική πνοή και χωρίς τις μείζονες τομές που έχει ανάγκη σήμερα η εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ρυθμίσεις που δεν λύνουν προβλήματα, αντιθέτως αναπαράγουν παθογένειες του παρελθόντος. Ρυθμίσεις που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο», εξήγησε η κ. Κεραμέως.

Τόνισε ότι το νομοσχέδιο βρίθει προβληματικών σημείων, φέρνοντας ως παράδειγματα:

«- Την κατάργηση συλλήβδην των ΤΕΙ της χώρας και την άναρχη και άτακτη διανομή τους στα ΑΕΙ.

-Τις  ρυθμίσεις για το Λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που απορρυθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και εγείρουν ζητήματα ισονομίας.

– Την κατάργηση των Λατινικών από τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

– Τις ρυθμίσεις για τα Πρότυπα και τα Πειραματικά Σχολεία, με τις οποίες συνεχίζεται το σχέδιο υποβάθμισής τους που υλοποιεί η Κυβέρνηση».