«Πυρά» κατά του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και της κυβέρνησης, για τις αλλαγές που προωθούνται στην εισαγωγή των μαθητών στα ΑΕΙ, εξαπέλυσε η αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε η κυρία Κεραμέως, σχολιάζοντας τις νέες εξαγγελίες για την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων το 2020,«ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο ευφάνταστα και να ονομάσουν τις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσα και να πιστεύουν ότι «τάζουν» στους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους, δεν παύουν να διαχωρίζουν τις σχολές σε υψηλού κύρους και σε αυτές που οδηγούνται στην πλήρη απαξίωση».

«Σχολές «κατόπιν εξετάσεων» και Σχολές ελεύθερης πρόσβασης. Σχολές υψηλής και Σχολές χαμηλής ζήτησης. Σχολές «κόκκινες» και σχολές «πράσινες». Όσο ευφάνταστα και να ονομάσουν τις Σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η αλήθεια δεν παύει να είναι μία και μοναδική: διαχωρισμός των Σχολών -επομένως και των σπουδών- σε υψηλού κύρους, έναντι αυτών που οδηγούνται στην πλήρη απαξίωση. Δημιουργούν, έτσι, πτυχιούχους δύο ταχυτήτων, με διαφορετικό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχες δυνατότητες σταδιοδρομίας» συμπλήρωσε.

«Αυτό οραματίζεται άραγε ο κ. Γαβρόγλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδας; Και τι εξυπηρετούν τελικά οι χρονίζουσες αλλά εντελώς αντιφατικές εξαγγελίες του για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; Μήπως είναι άλλο ένα μέσο που χρησιμοποιεί για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς;» κατέληξε η τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας.