• Αναζήτηση
 • Κεραμέως: Οι αλλαγές στην Παιδεία θα ξεκινήσουν από τις ηλικίες των έξι ετών

  Την ανάγκη να δοθεί στη χώρα μας η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, τόνισε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Στα θέματα παιδείας, οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τα κάτω προς τα πάνω, από τις ηλικίες ως έξι ετών» δήλωσε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως,  στο πλαίσιο εκδήλωσης της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης.  Η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι οι προσχολικές ηλικίες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες για την εξέλιξη του ανθρώπινης συγκρότησης.

  Αναλύοντας της προτάσης του κόμματός της για την παιδεία, ανέφερε ότι  «θα επιδιώξουμε να έχουμε σχολεία και πανεπιστήμια που θα είναι πιο ελεύθερα και πιο αυτόνομα, τα οποία δεν θα ελέγχονται ασφυκτικά, σε κάθε τους κίνηση, από ένα υπερσυγκεντρωτικό υπουργείο Παιδείας».

  Υπογράμμισε ότι θα επιδιωχθεί η «αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος» με περισσότερα ξενόγλωσσα, ακόμη και καλοκαιρινά, προγράμματα, με κατάργηση του ασύλου «γιατί το άσυλο δεν τροποποιείται κατά τη γνώμη μας, καταργείται», με εξεύρεση πρόσθετων χρηματοδοτικών εργαλείων, όπως «π.χ. ΣΔΙΤ για την κατασκευή φοιτητικών εστιών» και συνέχισε:

  «Αξιολόγηση για όλους. Αξιολόγηση, η οποία θα είναι χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα, με διπλή στόχευση, πρώτον, να επιβραβεύσει τους αρίστους και δεύτερον να δώσει κίνητρα για βελτίωση μέσω επιμόρφωσης σε όσους δεν αποδίδουν αρκετά έως σήμερα».

  Η κ. Κεραμέως τόνισε, ότι θα δοθεί «ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση», ως ένα «σημαντικό εργαλείο για να «γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ της εκπαιδευτικής διαδικασίας από τη μία και των πραγματικών αναγκών της αγοράς εργασίας από την άλλη» και πρόσθεσε: «Πρότυπα σχολεία παντού. Πρότυπα σχολεία σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας και πειραματικά σχολεία, καθώς επίσης και πρότυπα επαγγελματικά λύκεια για να περάσουμε ένα μήνυμα υπέρ της επαγγελματικής εκπαίδευσης».

  Ειδικότερα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «παρότι, βασικός μας στόχος είναι η αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου, αυτό δε μας αποτρέπει από το έχουμε έναν παράλληλο στόχο που έχει να κάνει με το να δοθεί, επιτέλους η δυνατότητα στη χώρα μας να ιδρυθούν και μη κρατικά πανεπιστήμια».

  Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk