«Χάρτης» με 21 επαγγέλματα του μέλλοντος

Αναλυτής κυβερνοπόλεων, δημιουργός ταξιδιών εικονικής πραγματικότητας κ.ά., το αύριο στην αγορά εργασίας. Γαβρόγλου, Κεραμέως και Διαμαντοπούλου στο τραπέζι του 2nd Youth Summit του Economist

Ταξίδι σε μια εικονική εκπαιδευτική πραγματικότητα έκαναν χθες από κοινού ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως και η Αννα Διαμαντοπούλου, που κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να εξερευνήσουν τον «χάρτη» με τις νέες δεξιότητες που χρειάζεται στις σύγχρονες κοινωνίες η νέα γενιά πολιτών. Πρόκειται για το συνέδριο για τα νέα επαγγέλματα και τις ανάγκες νέων δεξιοτήτων, όπως αναδύονται μέσα σε ένα πλαίσιο διαρκούς τεχνολογικής εξέλιξης, που έγινε στο 2nd Youth Summit του Economist στην Αθήνα. Εν μέσω των ομιλιών ακαδημαϊκών και εμπειρογνωμόνων, η Αννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε στην ομιλία της κατάλογο με τα 21 επαγγέλματα του μέλλοντος, τα οποία και έχουν προκύψει από σχετικές έρευνες που έχουν γίνει στις μητροπόλεις της έρευνας και της καινοτομίας ανά τον κόσμο. Μάλιστα, πολλά από τα επαγγέλματα αυτά οι ομιλητές σχεδόν δεν κατάφεραν να τα μεταφράσουν, καθώς οι ονομασίες αλλά και το περιεχόμενο των σπουδών τους ήταν πραγματικά έξω από όσα έχουμε συνηθίσει στη χώρα μας να συζητάμε.

Οπως αναφέρθηκε στο συνέδριο μάλιστα, η χώρα μας είναι προτελευταία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών σε θέματα ψηφιακής αναβάθμισης και τέταρτη από το τέλος σε θέματα ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών. Στη διάρκεια των εργασιών του, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε ότι τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα υπήρξε στρεβλή επιχειρηματικότητα και υποστήριξε ότι δεν δημιουργήθηκαν στην αγορά εργασίας οι ανάγκες εκείνες που έπρεπε ώστε να «κουμπώσουν» με τη δομή της τεχνικής εκπαίδευσης στη χώρα. «Για εμάς είναι ακόμη πιο σημαντική η παιδεία των νέων. Είναι αυτή που θα καταφέρει να δημιουργήσει πολίτες με προσαρμοστικότητα στις νέες καταστάσεις» ανέφερε ο Κώστας Γαβρόγλου και για την ανάγκη «πολιτικής διαχείρισης της τεχνολογίας».

-Ποια είναι η θέση της χώρας στην ΕΕ σε θέματα ψηφιακής αναβάθμισης;

-Ποια είναι επαγγέλματα της δεκαετίας;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Παρασκευής

«Χάρτης» με 21 επαγγέλματα του μέλλοντος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk