ΤτΕ: Νίκη ΠΑΣΚΕ, κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη δύναμη ήταν η ΠΑΣΚΕ με ποσοστό 52,59%, από 48,6% το 2017 και επιπλέον μία έδρα. Στη δεύτερη θέση η ΔΑΚΕ που πήρε 15,19% από 14,5% και τρίτη η Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλοι) με 14,2% από 17%

Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει κεφάλι ούτε σε συνδικαλιστικές εκλογές. Το ίδιο συνέβη και στις εκλογές των υπαλλήλων στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπου η άλλοτε κραταιά παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε εκ νέου, και μάλιστα έχασε μία έδρα, παρότι κατέβηκε στις εκλογές και με άλλες αριστερές παρατάξεις.

Και έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η υποχώρηση αν σκεφτεί κανείς τον πόλεμο της κυβέρνησης κατά του κεντρικού τραπεζίτη. Πρώτη δύναμη ήταν η ΠΑΣΚΕ με ποσοστό 52,59%, από 48,6% το 2017 και επιπλέον μία έδρα. Στη δεύτερη θέση η ΔΑΚΕ που πήρε 15,19% από 14,5% και τρίτη η Ενωτική Συνδικαλιστική Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και άλλοι) με 14,2% από 17% πριν από δύο χρόνια. Η Ανανεωτική Κίνηση ΤΕ πήρε 10,22% και δύο έδρες ενώ μία έδρα με ποσοστό 7,88% πήρε η ΕΣΑΚ.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕ στην ΤτΕ αναφέρει:

Η ΠΑΣΚΕ εκφράζει τις ευχαριστίες της στους συναδέλφους που την τίμησαν με την ψήφο τους στις αρχαιρεσίες της 21/3/2019 και ιδιαίτερα σε όσους την στήριξαν και με τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο.

Η ΠΑΣΚΕ αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά, πρώτη δύναμη με σημαντική αύξηση του εκλογικού ποσοστού της από 48,6% σε 52,6%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ιστορικά από οποιαδήποτε παράταξη στις εκλογές του ΣΥΤΕ, διασφαλίζοντας 8 έδρες στο Δ.Σ. και αυτοδυναμία!

Η νίκη της ΠΑΣΚΕ:

è Επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων προς την παράταξή μας και την αναγνώριση της προσφοράς της, γεγονός που αποτυπώνεται στην εκλογική της ενίσχυση από 35,9% το 2013 σε 52,6% το 2019!

è Σηματοδοτεί την καταδίκη εκείνων που ακολούθησαν την πρακτική της συκοφαντίας, της χυδαιολογίας και του τυχοδιωκτισμού, βάζοντας το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον των συναδέλφων.

è Αποτελεί ξεκάθαρη απάντηση σε όσους προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την εκλεγμένη πλειοψηφία και το καταστατικό και να υπονομεύσουν τη δημοκρατική λειτουργία του ΣΥΤΕ.

è Στέλνει ηχηρό μήνυμα στήριξης της ανεξαρτησίας της Κεντρικής Τράπεζας και καταδίκη των κομματικών επεμβάσεων και εντολών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράταξη της Ενωτικής που επί 4 χρόνια το μόνο που είχε να επιδείξει ήταν η προσπάθεια σπίλωσης της ΠΑΣΚΕ και του «διαπλεκόμενου» Διοικητή απώλεσε το 50% της δύναμής της σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις συγκρατώντας μετά βίας 2 έδρες από 4 που είχε το 2015! Η δε παράταξη της Συνδικαλιστικής Παρέμβασης που αποτελούσε συνιστώσα της και εξέφραζε το ΣΥΡΙΖΑ στην ΤτΕ εξαερώθηκε καθώς δεν εξελέγη εκπρόσωπός της στο Δ.Σ.!

Η ΠΑΣΚΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπεύθυνα και δυναμικά για την προώθηση των συμφερόντων των συναδέλφων, επιδιώκοντας συνεργασία με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που έχουν ως όραμα μια σύγχρονη Κεντρική Τράπεζα και ένα επίπεδο ήθους και ευπρέπειας, ανεξαρτήτως συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων και διαφωνιών.

Τα θέματα που θα αποτελέσουν κύρια προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα είναι:

(1). Η άρση των περικοπών στις συντάξεις που επιβλήθηκαν με τους νόμους 4051 και 4093 του 2012 στο Γενικό Συμβούλιο της 29/3/2019.

(2). Η δημιουργία νέων θέσεων ευθύνης στην Ασφάλεια ως ελάχιστη αναγνώριση στους συναδέλφους που επί σειρά ετών επιτελούν στο ακέραιο τα καθήκοντά τους.

(3). Η ενδυνάμωση του Δικτύου με την εγκατάσταση των μηχανών καταμέτρησης όπως προβλέπει η ΕΣΣΕ, διατηρώντας την εργασία διακίνησης χρηματικού και η ένταξη των νέων εργασιών, όπως είχε προτείνει προεκλογικά η ΠΑΣΚΕ.

(4). Η ανέγερση σύγχρονου κτηρίου πρωτοβάθμιας περίθαλψης και λοιπών υπηρεσιών υγείας στο Χολαργό. Η ΠΑΣΚΕ θα στηρίξει το Ταμείο Υγείας με ενέργειες και παρεμβάσεις προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα το παραπάνω έργο.

(5). Η έναρξη διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού Ασφάλειας πανελλαδικά, καταμετρητών στο ΚΕΠΕΔΙΧ Θεσσαλονίκης, αλλά και συμπληρωματικές προσλήψεις για κάλυψη αναγκών στο ΚΕΠΕΔΙΧ Αθηνών και στο ΙΕΤΑ, καθώς και προσλήψεις τεχνικών και οδηγών, όπως και η ικανοποίηση των λοιπών προεκλογικών προτάσεων της ΠΑΣΚΕ.

Η ΠΑΣΚΕ σαν ανεξάρτητη συνδικαλιστική παράταξη είναι ανοιχτή σε προτάσεις και απόψεις και σε αυτή την κατεύθυνση επιζητεί τον εποικοδομητικό διάλογο, με όλες τις παρατάξεις και το προσωπικό, για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν ενεργά στον ΣΥΤΕ και όχι μόνο στις εκλογές ώστε να περιφρουρήσουμε και να ενδυναμώσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk