• Αναζήτηση
 • Η ενεργειακή ρουλέτα στη Μεσόγειο

  Οι επιδιώξεις της Αθήνας και ο ρόλος των ΗΠΑ

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πλήρως αχαρτογράφητα είναι τα «πολιτικά ύδατα» στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς τους προσεχείς μήνες όλοι οι εμπλεκόμενοι παίκτες αναμένεται να χρησιμοποιήσουν όλα τους τα βαριά χαρτιά σε μια παρτίδα «γεωπολιτικού πόκερ» με αβέβαιη έκβαση. Ο εντοπισμός του κοιτάσματος φυσικού αερίου στον στόχο «Γλαύκος» του τεμαχίου 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την κοινοπραξία ExxonMobil/Qatar Petroleum πυροδότησε – πολύ βιαστικά – υπερβολικές προσδοκίες. Το επεισόδιο αυτό είναι μόνο το πρώτο σε ένα σίριαλ που θα έχει πολλές ανατροπές. Στις 20 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ η υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med με τη συμμετοχή των ηγετών Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, στην οποία θα δώσει το «παρών» (αν και δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, ενημερωμένες πηγές θεωρούν ότι είναι δεδομένο) ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο.

  Στο ρεπορτάζ του Αγγελου Αλ. Αθανασόπουλου, που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση στο «Βήμα της Κυριακής», απαντώνται τα εξής ερωτήματα:

  Τι προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση;

  Τι περιλαμβάνει η συμφωνία για τον αγωγό East;

  Ποια είναι τα παιχνίδια και οι βλέψεις των εταιρειών;

  Ποιος ο ρόλος της Αιγύπτου;

  Ποιος ο άγνωστο «χ» για την επόμενη ημέρα;

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk