• Αναζήτηση
 • Φινλανδία: Έπεσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της χώρας

  Μετά την αποτυχία της να περάσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεως στο σύστημα υγείας και ασφάλισης

  Κατέρρευσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Φινλανδίας λίγες βδομάδες πριν την ολοκλήρωση της θητείας, μετά την αποτυχία της να περάσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεως στο σύστημα υγείας και ασφάλισης.

  Ο πρωθυπουργός Γιούχα Σίπιλα ανακοίνωσε την παραίτησή του ενόψει των γενικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 14 Απριλίου.

  Ο πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο έκανε δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού, ζητώντας παράλληλα από την κυβέρνηση να συνεχίσει υπηρεσιακά την τέλεση των καθηκόντων της έως τις εκλογές.

  Οι δημοσκοπήσεις θέλουν τους αντιπολιτευόμενους Σοσιαλδημοκράτες να αναδεικνύονται πρώτο κόμμα στις κάλπες, με ποσοστό 21,3%, μετά από οκτώ χρόνια εκτός εξουσίας. Το κόμμα του κ. Σίπιλα ακολουθεί γύρω στο 14,1%.

  Οι λαϊκιστές Πραγματικοί Φινλανδοί, που για ένα διάστημα υπηρέτησαν ως εταίροι στην κυβέρνηση, έχουν ανακάμψει δημοσκοπικά τους περασμένους μήνες και κινούνται στο 12%, αν και απέχουν έξι μονάδες από τα ποσοστά που είχαν το 2015.

  Δείτε επίσης
  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk