• Αναζήτηση
 • ΣΥΡΙΖΑ: Διχασμένος λόγω… «πασοκοποίησης»

  Ενστάσεις, διαφωνίες και προβληματισμός στο θέμα διεύρυνσης και συμμαχιών ενόψει ευρωεκλογών. «Είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω στο εγχείρημα, παρά τις όποιες αντιδράσεις» στέλνει μήνυμα ο Πρωθυπουργός.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Απορριπτέο και εν πολλοίς άκαιρο είναι το σενάριο για μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ στις ράγες της σοσιαλδημοκρατίας για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Η προοπτική της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σοσιαλδημοκρατική εκδοχή, πιο σύγχρονη και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των καιρών και μακριά από τα δόγματα Μπλερ και Σρέντερ που επέφεραν καίρια πλήγματα στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, διχάζει τα κυβερνητικά στελέχη και όσα προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

  Την ίδια στιγμή, η προοπτική της περαιτέρω «πασοκοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε αρκετοί βουλευτές και στελέχη, προκαλεί εσωτερικές αναταράξεις. Το μήνυμα του γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη μέσω του άρθρου του στα «ΝΕΑ» ήταν σαφές και προς κάθε κατεύθυνση: «Δεν είναι στις προθέσεις μας να αποτελέσουμε ένα υποκατάστατο της Κεντροαριστεράς ή μια αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ». Ενδιαφέρον έχει και η τοποθέτηση του Νίκου Φίλη που σε πρόσφατο άρθρο του σημείωσε ότι «δεν είναι λύση η παλινδρόμηση σε πολυσυλλεκτικά κόμματα που συγκλίνουν στο Κέντρο χωρίς ευκρινείς κοινωνικές αναφορές, κόμματα που ισορροπούν γύρω από ένα αρχηγοκεντρικό μοντέλο», αλλά και της διευκρίνισης πως η ανασυγκρότηση του προοδευτικού πόλου περνάει μέσα από αμφίπλευρο άνοιγμα αφενός προς την Αριστερά και αφετέρου προς τις διάφορες εκδοχές της Κεντροαριστεράς, αρκεί βέβαια το ένα άνοιγμα να μην ακυρώνει το άλλο.

  -Τι θα κάνει η ισχυρή τάση των «53+» υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο;

  -Ποια μηνύματα στέλνουν οι «53+»;

  -Τι θα κάνει ο Πρωθυπουργός ανεξάρτητα από τις εσωκομματικές φωνές;

  Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο

  Διχασμένος λόγω… «πασοκοποίησης»

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk