• Αναζήτηση
 • «Γαλάζια Πατρίδα»: Και στα κατεχόμενα της Κύπρου η στρατιωτική άσκηση

  Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η τουρκική στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» με το σενάριο να εξελίσσεται και σε περιοχές των κατεχομένων στην Κυπριακή Δημοκρατία

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η τουρκική στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» η οποία εξελίσσεται μεταξύ άλλων και σε περιοχές των κατεχομένων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

  Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα τουρκικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης βολές εναντίον στόχων στα ανοιχτά του Κόλπου του Ξηρού (Σαρός στα τουρκικά).

  Τα τουρκικά πολεμικά πλοία πέρασαν χθες το βράδυ τα Στενά του Βοσπόρου για να λάβουν μέρος στο σημερινό σκέλος της άσκησης στα ανοιχτά του Κόλου του Ξηρού ενώ τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ζωντανά τις βολές, ενώ κατά το χθεσινό σκέλος της άσκησης εκτοξεύτηκαν από φρεγάτες drones Σισμέκ 1 που έχουν ταχύτητα 720 χλμ την ώρα και μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για 45 λεπτά. Τα Σιμσέκ 1 χτύπησαν υποβρύχια που με βάση το σενάριο ήταν υποβρύχια τρομοκρατών.

  Την ίδια στιγμή οι τουρκικές ιστοσελίδες, σχολιάζουν ότι το γραφικό του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που δείχνει την Κύπρο τουρκική αποτελεί μήνυμα της Τουρκίας προς Έλληνες και Ελληνοκύπριους.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk