Αγκυροβόλησε στη Λήμνο το ακυβέρνητο «SEA BEECH»

Ο πλοίαρχος του ενημέρωσε για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ψαθούρας (βόρειο Αιγαίο Πέλαγος)

Λιμενικό σκάφος κατευθύνεται προς το φορτηγό πλοίο Baris με σημαία Κιριμπάτι, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 700 παράτυποι μετανάστες, να ρυμουλκείται προς την Ιεράπετρα, στην Κρήτη, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014. Το πλοίο εντοπίστηκε την Τρίτη 25/11 να πλέει ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, 30 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης. Οι παράτυποι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν με μικρά σκάφη και λάντζες στο λιμάνι της Ιεράπετρας και από εκεί στο κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Φωνιαδάκης», όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Mε ασφάλεια αγκυροβόλησε πρωινές ώρες σήμερα νότια της Λήμνου στον κόλπο Μούδρου το δεξαμενόπλοιο  «SEA BEECH» σημαίας Νήσων Μάρσαλ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Ψαθούρας (βόρειο Αιγαίο Πέλαγος).

Στο πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από Πορτ Σάιντ Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, κενό φορτίου, 26 μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Άμεσα απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής δύο ρυμουλκά, τρία παραπλέοντα πλοία, δυο πλοία ανοικτής θαλάσσης ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς επίσης και ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας με επιβαίνοντες ιδιώτες τεχνικούς της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο δεξαμενόπλοιο.

Το «SEA BEECH», αφού αποκατέστησε μερικώς τη μηχανική βλάβη, κατευθύνθηκε αυτοδύναμα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Λήμνου συνοδεία ρυμουλκού.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του δεξαμενόπλοιου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk