Κλήσεις σε περίπου 15 πρόσωπα απέστειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς, προκείμενου να καταθέσουν ως ύποπτοι για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά αναπηρίας που οδήγησαν εκτός φυλακής, τόσο τον πρώην επιχειρηματία Αρη Φλώρο, όσο κι έναν ισοβίτη, καταδικασμένο για δύο ανθρωποκτονίες.   

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς ολοκλήρωσαν την έρευνα τους καταλήγοντας σε ενδείξεις εμπλοκής στις μαϊμού πιστοποιήσεις αναπηρίας για τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Μεταξύ των προσώπων που θα καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου είναι και ο ίδιος ο Φλώρος.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Αρης Φλώρος καταδικασμένος σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση της Energa-Hellas Power και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου, αποφυλακίστηκε με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου καθώς προσκόμισε στο δικαστικό συμβούλιο τη βεβαίωση του ΚΕΠΑ Νίκαιας, βάσει της οποίας είχε ποσοστό αναπηρίας περίπου 70%.

Μέσα σε λίγες ημέρες, έπειτα από καταιγίδα εξελίξεων, το βούλευμα αποφυλάκισης του Αρη Φλώρου αναιρέθηκε και αρχές Σεπτεμβρίου ο επιχειρηματίας επέστρεψε στη φυλακή.

Οι εισαγγελείς εντόπισαν κατά την έρευνα τους τουλάχιστον ένα πρόσωπο κοινό στη διαδικασία έκδοσης των ιατρικών γνωματεύσεων σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Τις επόμενες ημέρες, οι περίπου 15 ύποπτοι θα περάσουν το εισαγγελικό κατώφλι και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις τους.