Την πλαστογράφηση του πιστοποιητικού που «συνέβαλε» ώστε να αποφυλακιστεί ο Αριστείδης Φλώρος παραδέχτηκε εν μέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμπλεκόμενος γιατρός, ο οποίος χθες (Δευτέρα) εμφανίστηκε αυτοβούλως στην Εισαγγελία Διαφθοράς, υπό την Ελένη Τουλουπάκη. Ο γιατρός φέρεται να «ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», επιβεβαίωσε με άλλα λόγια τα καταγγελλόμενα σε σχέση με την πλαστογράφηση, αρνήθηκε εντούτοις τις καταγγελίες για δωροληψία, χωρίς να είναι σαφές τι έχει ισχυριστεί ενώπιον των αρχών, ως προς τα κίνητρα του.
Εγκυρες πηγές τονίζουν ότι οι εισαγγελείς φιλοδοξούν να αποκαλύψουν τις βαθύτερες πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου Energa, και παράλληλα να ανοίξουν τη βεντάλια σε άλλες, παρεμφερείς, περιπτώσεις αποφυλακίσεων, εντοπίζοντας τυχόν φάμπρικα με γιατρούς και μέλη επιτροπών, που παρέχουν σχετικά πιστοποιητικά σε εγκλείστους οι οποίοι προσβλέπουν στην πολυπόθητη αποφυλάκιση.
Η έρευνα αναμένεται μάλιστα να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, σε ρυθμούς ρεκόρ για τα δικαστικά ειωθότα.
Σε κάθε περίπτωση, κατά την παρούσα φάση, οι εισαγγελικές αρχές συλλέγουν έγγραφα, έχουν μάλιστα κατασχέσει τον φάκελο του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) αναφορικά με τον Φλώρο, ενώ παράλληλα έχουν ζητήσει έγγραφα από όλα τα νοσοκομεία που έχουν εκδώσει γνωματεύσεις, μεταξύ άλλων και από το νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού.
Βέβαιο θεωρείται ότι ο συγκεκριμένος γιατρός θα κληθεί εκ νέου από τους εισαγγελείς προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις. «Πολλοί είναι πάντως οι γιατροί που ελέγχονται στο στάδιο αυτό, και όχι μόνο», προσθέτει έγκυρη εισαγγελική πηγή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η έρευνα θα εστιάσει σε όλα τα πρόσωπα, ακόμη και δικηγόρους, που σχετίζονται με την αίτηση αποφυλάκισης.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι οι εισαγγελείς εξέτασαν τον γιατρό ανωμοτί, χωρίς όρκο, ως ύποπτο τέλεσης αδικημάτων και όχι ως μάρτυρα. Ενώπιον των εισαγγελέων κατέθεσε επίσης τη Δευτέρα ο διευθυντής της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» Σπύρος Ζακυνθινός, προσκομίζοντας και όλα εκείνα τα στοιχεία που, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει, αποδεικνύουν την πλαστογραφία της ιατρικής γνωμάτευσης. Ο κ. Ζακυνθινός φέρεται να έχει παραδώσει στους εισαγγελείς ακόμα δύο γνωματεύσεις, κατ’ εκείνον ύποπτες, πάντα σε σχέση με την υπόθεση Φλώρου, καθώς και σχετικό βίντεο.