Υπερήφανη για τους δημοκρατικούς αγώνες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δήλωσε η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τις δραστηριότητες του πατέρα του πρωθυπουργού την περίοδο της δικτατορίας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής η κ. Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι υπερήφανη για τους δημοκρατικούς αγώνες του πατέρα μου. Εύχομαι το ίδιο να είναι και ο κ. Τσίπρας για τον δικό του πατέρα».

Στη συνέχεια η βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την τετραετή συγκυβέρνησή του με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου.

Σχολιάζοντας την -επίσης ανοίκεια- επίθεση του Πάνου Καμμένου στον Νίκο Βούτση η κ. Μπακογιάννη είπε : «Το ήθος και το ύφος των πολιτικών χαρακτηρίζει τους ίδιους και τα κόμματα που υπηρετούν. Να τον χαίρεστε τον κ. Καμμένο. Τον αναντικατάστατο Υπουργό Εθνικής Άμυνας. Να τον χαίρεστε τον κυβερνητικό σας εταίρο με τον οποίον είχατε λαμπρά συνεργασία. Αυτόν που σήκωσε δυο μιράζ χωρίς να υπολογίζει πόσες χιλιάδες ευρώ κόστισαν αυτές οι πτήσεις στον ήδη ισχνό προϋπολογισμό του Άμυνας. Δηλαδή τι ήθελε να πει; Ότι κλαίει η Αεροπορία που φεύγει;»

Η Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε σε ευθεία αμφισβήτηση της δυνατότητας της κυβέρνησης να περνά νομοσχέδια από τις επιτροπές από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις 145 βουλευτές. Όπως είπε, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό στη σύνθεση των επιτροπών θα πρέπει να αντανακλάται η δύναμη κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας, κάτι που πλέον δεν ισχύει για το κυβερνών κόμμα.