• Αναζήτηση
  • Προδημοσίευση: Καρμπονάρα φούρνου light

    Με 508 θερμίδες λιγότερες από την κανονική και με την ίδια, ίσως και περισσότερη νοστιμιά! Μία από τις 60 light συνταγές του Γευσιγνώστη που κυκλοφορεί την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου, με το Βήμα.

     

     

    Υλικά (για 4 μερίδες)
    250 γρ. λιγκουίνι ολικής άλεσης
    1 κ.σ. βούτυρο light
    1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    15 λευκά μανιτάρια σε φέτες
    100 γρ. βραστό ζαμπόν
    50 ml λευκό κρασί
    250 ml κρέμα γάλακτος light
    150γρ. τυριά άπαχα της αρεσκείας μας

    Βράζουμε τα λιγκουίνι για 7 λεπτά σε νερό που κοχλάζει. Τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με κρύο νερό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Οταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Οταν το μείγμα πάρει μία βράση, το αδειάζουμε σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω τα λιγκουίνι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Η Mykonian μεταφορά Brancusi Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής δοκίμασε ένα μικρό κομμάτι από το περουβιανής προέλευσης φιλέτο του. Τον παρακολουθούσα μέσα... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk