• Αναζήτηση
 • Φόροι: Τι πρέπει να πληρώσετε μέχρι τη Δευτέρα

  Με την εκπνοή του χρόνου θα πρέπει να πληρωθούν φόροι και τέλη 2 δισ. ευρώ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αρκετές είναι οι φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσουν μέχρι το τέλος του έτους νοικοκυριά και επιχειρήσεις, διαφορετικά θα κληθούν να πληρώσουν ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα.

  Έτσι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα πρέπει μέχρι τη Δευτέρα να πληρώσουν 2 δισ. ευρώ σε ΕΝΦΙΑ τέλη κυκλοφορίας και ΦΠΑ.

  Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας για το 2019 από τα οποία το δημόσιο αναμένει έσοδα ύψους 1,15 δις ευρώ. Αν και – όπως συμβαίνει παραδοσιακά – θα δοθούν κάποιες μέρες παράταση, η μη πληρωμή τους θα έχει ως συνέπεια την επιβολή προστίμου ίσου με τα αναλογούντα κατά περίπτωση τέλη κυκλοφορίας.

  Η κατάθεση των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας προκειμένου το όχημα να τεθεί σε καθεστώς ακινησίας, γίνεται στη Δ.Ο.Υ μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018. Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση θα πρέπει να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος για όλα τα προηγούμενα έτη.

  Την ίδια ημέρα λήγει και η προθεσμία πληρωμής της τέταρτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για το 2018 από την οποία το δημόσιο περιμένει έσοδα 616 εκ ευρώ. Ειδικά για τον ενιαίο φόρο κατοχής ακινήτων η μη πληρωμή έχει ως ποινή την προσαύξηση της κάθε καθυστερούμενου μήνα πληρωμής με προσαύξηση 0,73%.

  Περίπου 250 εκ ευρώ πρέπει να πληρώσουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που θα κάνουν αυτό το μήνα την περιοδική δήλωση ΦΠΑ.

  Δείτε επίσης
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η άνοιξη στους Δολομίτες… Το δαχτυλίδι με το ογκώδες ροζ διαμάντι του Martin Katz έστελνε χιλιάδες εκθαμβωτικές αντανακλάσεις μέσα από την ειδική, υπερσύγχρονη... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk