«Καλωσορίζουμε κάθε άποψη που αναδεικνύει τον όλεθρο ενός προγράμματος κομμένου και ραμμένου στα σχέδια του ΔΝΤ» σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, αναφορικά με τις δηλώσεις Σταμάτη Μαλέλη περί μη συνεργασίας με μια κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός, στελέχη του προοδευτικού φάσματος «να αντιλαμβάνονται αυτόν τον κίνδυνο για την κοινωνία, η οποία έχει μεγάλες πληγές από τα προγράμματα ΔΝΤ» υπογραμμίζοντας ότι η χώρα «χρειάζεται σταθερή και μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση».

«Συμφωνώ απόλυτα ότι το πρόγραμμα Μητσοτάκη είναι ολέθριο για τη χώρα και την κοινωνία… Εδώ υπάρχει μια ανάκαμψη συνολικά, και της οικονομίας και της κοινωνίας και μια οπισθοδρόμηση πολιτική δεν μπορεί να παράξει αποτελέσματα. Αυτό αποτυπώνεται και σε δηλώσεις στελεχών, και πυκνώνει μια τάση για συνέχιση της προοδευτικής διακυβέρνησης» είπε μιλώντας στον ραδιοσταθμό 247.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «έχουν μάθει να χάνουν στις εκλογές» λέγοντας ότι ακόμα οφείλουν εξηγήσεις γιατί δεν μπόρεσαν ούτε το 2012, ούτε το 2015 να εντοπίσουν τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «όλοι συμφωνούν ότι η ψαλίδα μειώνεται δραματικά».

Για μια ενδεχόμενη συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ, αλλά και γενικότερα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε αυτό, ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι «τα διλήμματα είναι πραγματικά», ενώ στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στον διεμβολισμό του ΚΙΝΑΛ, απάντησε: «Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να μπούμε σε τέτοιου τύπου διαδικασίες. Εμείς λέμε καθαρά το πρόγραμμά μας για την επόμενη μέρα και εργαζόμαστε για να διευρύνουμε το πολιτικό φάσμα στήριξης μιας δίκαιης ανάπτυξης. Τα άλλα κόμματα είναι απολύτως αδύνατο να διαφύγουν των ιστορικών, θεμελιωδών ερωτημάτων που ανακύπτουν. Στην Ελλάδα θα έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ή δεν θα έχουμε; Δοκιμάστηκαν και οι δύο συνταγές: αυτή που εκτίναξε την ανεργία και αυτή της σταθεροποίησης που μείωσε την ανεργία…» σημείωσε.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι υπάρχει ζήτημα αμοιβών και δεν είναι ιδεοληψία της αριστεράς η ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού, τη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης μιλά για απολύσεις κλπ. «Ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και θα συνεχίσει να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε κλείνοντας το θέμα.

«Το ΚΙΝΑΛ δεν θα συνεργαστεί με μια κυβέρνηση ΝΔ που θα φέρει όλεθρο»

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, νωρίτερα σήμερα, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ είχε πει πως «δεν θα φοβηθούμε τις δεύτερες εκλογές αν η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση που θα φέρει τον όλεθρο».

Ενώ συνέχισε αποκηρύσσοντας τη λογική των ίσων αποστάσεων λέγοντας πως «και βέβαια δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς σαφώς κινούμαστε στην προοδευτική κατεύθυνση».

Κατά τον κ. Μαλέλη, «δεν θα φοβηθούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική ακόμη και αν δεν έχει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν θα συνεργαστούμε με μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη που θα φέρει τον όλεθρο. Θέλουμε προοδευτική διακυβέρνηση. Εάν δεν μπορούμε να προωθήσουμε τη δική μας ατζέντα, δεν έχει νόημα για εμάς οποιαδήποτε κυβερνητική συνεργασία».

Κατά τον ίδιο, ο πήχυς για το ΚΙΝΑΛ στις εκλογές είναι τουλάχιστον διψήφιο ποσοστό. «Ενα 6-7% θα έπρεπε να μας προβληματίσει» συνέχισε και σημείωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα υπερψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ.