• Αναζήτηση
 • Προκαλεί εκ νέου η Αγκυρα: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο

  Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας απάντα στις αιχμές του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σε ένα νέο κρεσέντο επιθετικής ρητορικής το τουρκικό υπουργείο Άμυνας απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου για την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς την «ειρηνευτική επιχείρηση».

  «Απορρίπτουμε τις άτοπες, ανυπόστατες και εξωπραγματικές συκοφαντίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου εναντίον του τουρκικού στρατού, τις οποίες αντιμετωπίζουμε ως μία προσπάθεια εκ μέρους του να στρέψει αλλού την προσοχή από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για δωροδοκίες και τα εσωτερικά του πολιτικά προβλήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  Και προστίθεται: «Αυτοί που έχουν αίμα παιδιών Παλαιστινίων στα χέρια του (…) δεν έχουν το ηθικό υπόβαθρο να συκοφαντούν τον τουρκικό στρατό. Πάντοτε εγγυητής της ειρήνης, ο τουρκικός στρατός δεν έχει πλήξει ποτέ πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και γυναικών, και δεν έχει τέτοια φήμη.

  »Σε όλες τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες, αθώοι άμαχοι, ιστορικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία και το περιβάλλον είναι απρόσβλητα από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ακόμη και όταν κοστίζουν μεγάλες καθυστερήσεις στην επίτευξη των αποστολών.

  »Επιχειρήσεις διεξαγόμενες στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και συμφωνιών, όπως η «Ειρηνευτική Επιχείρηση στην Κύπρο», η μάχη απέναντι στην τρομοκρατία, η Ασπίδα του Ευφράτη  και ο Κλάδος Ελαίας, όλες πιστοποιούν  μια τέτοια δράση. Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι οι δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι αδελφοί μας που ζουν στην Τουρκία και στις γύρω χώρες και έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας».

  «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ένδοξης ιστορίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, δεν υπάρχει καμία πράξη σε όλες τις αποστολές του και τις επιχειρήσεις που να επιφέρει ντροπή», προστίθεται επίσης στην ανακοίνωση.

  Πολιτική
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk