Πρωτοφανή διχαστικό λόγο, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του  Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Σε φιλική συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου του κόμματος,  ο πρόεδρος της ΝΔ  είπε ότι δεν έχει ξαναδεί τέτοιο επίπεδο έντασης αλλά πρόσθεσε ότι εκείνος δεν θα ακολουθήσει τον Πρωθυπουργό σε αυτόν τον δρόμο. Επισήμανε ότι στην ομιλία του που διήρκεσε μία ώρα ασχολήθηκε μόλις δέκα λεπτά με την κριτική προς τον κ. Τσίπρα και ότι επέλεξε να μιλήσει για αυτά που θέλουν να ακούσουν οι πολίτες σχετικά με την ζωή και το μέλλον τους. Το γεγονός, πρόσθεσε, ότι έχει αποφασίσει να μιλάει θετικά για αυτά που μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα δεν σημαίνει ότι θα αφήσει αναπάντητη οποιαδήποτε πρόκληση προέρχεται από τους αντιπάλους του. «Η κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για την ακραία πόλωση», είπε.
Σχετικά με τα σενάρια ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ευρώπη  για το ότι συνδέει τη Συμφωνία των Πρεσπών με τη μη περικοπή των συντάξεων, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Την απάντηση την πήρατε προηγουμένως από τον Μάνφρεντ Βέμπερ». Επανέλαβε ότι η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι πάνω στο τραπέζι.
Επιπλέον για την πρόταση για ντιμπέιτ των δύο που έκανε ο κ. Τσίπρα, σχολίασε ότι είχαν μια αδιαμεσολάβητη αντιπαράθεση στη Βουλή, στην οποία εκείνος θα εξακολουθήσει να πηγαίνει και να συγκρούεται. «Προφανώς, για να ζητήσει ντιμπέιτ ο κ. Τσίπρας δεν θεωρεί προνομιακό χώρο τη Βουλή. Οταν προκηρύξει εκλογές θα συζητήσουμε για ντιμπέιτ», σημείωσε.
Να σημειωθεί ότι στο περιθώριο του συνεδρίου υπήρξε συνάντηση των Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά και Μάνφρεντ Βέμπερ.