Η Τσέλσι βρίσκεται σε κατακόρυφη άνοδο στην απόδοσή της με τον Μαουρίτσιο Σάρι, με τον Ιταλό να αλλάζει ορισμένα πρόσωπα και συνήθειες στο Στάμφορντ Μπριτζ για να υπηρετήσει το περιβόητο Sarriball.

Αυτό σημαίνει ότι λόγω αυξημένου ανταγωνισμού, ορισμένοι παίκτες έχουν εξελιχθεί σε ρεζέρβες πολυτελείας για τον σύλλογο του Λονδίνου. Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτές του Ρούμπεν Λόφτους Τσικ και Σεσκ Φάμπεργας του οποίου το συμβόλαιο εκπνέει το καλοκαίρι, ενώ και για τους δύο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον. Τρίτος στην εν λόγω κατηγορία είναι ο Νταβίντ Λουίς που αν και βασικός στα ματς της Premier League, λήγει και αυτ5ού το συμβόλαιο και είναι αβέβαιη η παραμονή του. Ο Σάρι όμως έχει διαφορετική άποψη.

Ο Ιταλός τεχνικός σε δηλώσεις του απέκλεισε το ενδεχόμενο παραχώρησης του Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο συναγωνισμός με τους Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβασιτς και Μπάρκλεϊ είχε περιορίσει τις πιθανότητες καθιέρωσης του Λόφτους -Τσικ στην τρέχουσα περίοδο, ωστόσο, ο 22χρονος Άγγλος διεθνής εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, με πέντε γκολ στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, με τον πρώην προπονητή της Νάπολι να τον εκθειάζει.

«Έπαιξε στο Europa League και στο League Cup, σε μερικά ματς της Premier League χωρίς να ξεκινά στο αρχικό σχήμα. Αυτή την περίοδο είναι πολύ σημαντικός για μας», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Σάρι ενόψει του εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με την Γουλβς την Τετάρτη (5/12).

«Είχε κάποια προβλήματα στο να καταλάβει τη ζητούσα, αλλά βελτιώθηκε πολύ και στα δύο τελευταία ματς με έκανε πολύ χαρούμενο. Θέλω να παραμείνει, οπότε θεωρώ πως δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα για να φύγει», πρόσθεσε ο έμπειρος τεχνικός των Λονδρέζων.

Ο αμυντικός της Τσέλσι, Σέσαρ Αθπιλικουέτα υπέγραψε την Τρίτη (4/12) νέο τετραετές συμβόλαιο, ενώ ο Σάρι παραδέχθηκε πως παροτρύνει το σύλλογο να προχωρήσει σε ανάλογες ανανεώσεις των συμβολαίων των Νταβίντ Λουίζ και Σεσκ Φάμπρεγας, τα οποία εκπνέουν στο τέλος της περιόδου, με τον Σάρι να είναι και πάλι ξεκάθαρος για τα θέλω του:

«Μίλησα με τη διοίκηση για αυτές τις υποθέσεις περίπου ένα μήνα πριν. Γνωρίζω πολύ καλά πως δεν είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να ανανεώσουμε και με τους δύο. Ο Νταβίντ και ο Σεσκ είναι αρχηγοί. Είναι πολύ σημαντικό για μένα, για το επιτελείο και επίσης για τους συμπαίκτες τους να παραμείνουν».