Η διαφορά απόδοσης μεταξύ του 2ετούς και 10ετούς γερμανικού ομολόγου συρρικνωνόταν την Τρίτη στο χαμηλότερο 17 μηνών καθώς μέρος της αμερικανικής καμπύλης αποδόσεων σημείωνε αντιστροφή αφού υποχωρούσε η αισιοδοξία για την συμφωνία με την Κίνα σχετικά με το εμπόριο.
Η ανακούφιση που προκάλεσε η ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας υποχωρούσε εν μέσω ανησυχιών για την δυνατότητα επίλυσης των διαφορών τους, ανέφερε το  Reuters
Η υποχώρηση της απόδοσης μεταξύ 2ετών και 10ετών αμερικανικών ομολόγων έφερε την καμπύλη απόδοσης σε σημείο ευθυγράμμισης που είχε να σημειωθεί για διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, στις 13 μονάδες βάσης.
Η κίνηση της καμπύλης υπενθύμιζε στους επενδυτές το ενδεχόμενο μελλοντικής
επιβράδυνσης της ανάπτυξης ή και ύφεσης. Οι αποδόσεις στους μικρής διάρκειας τίτλους των ΕΙΠΑ ξεπέρασαν την Δευτέρα την απόδοση του 5ετούς ομολόγου, για πρώτη φορά μετά από μία 10ετία.
«Ο νούμερο ένας παράγοντας παγκοσμίως για την διαμόρφωση της ψυχολογίας αναφορικά με το ρίσκο είναι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ, Κίνας για το εμπόριο. Ξαφνικά, αυτές δεν φαίνονται και πολύ υποσχόμενες όπως το Σαββατοκύριακο», ανέφερε στο Reuters ο Christoph Rieger, υπεύθυνος στρατηγικής στην Commerzbank.
Η διαφορά απόδοσης μεταξύ 2ετούς και 10ετούς γερμανικού ομολόγου διαμορφωνόταν στις 89 μονάδες βάσης, μετά την  συρρίκνωση της αντίστοιχής διαφοράς στις ΗΠΑ στο μικρότερο επίπεδο σε 11 έτη, στις 14 μονάδες βάσης. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρούσε σε χαμηλό 4,5 μηνών στο 0,279%. Η υποχώρηση οφείλεται επίσης και στους δείκτες που υποδηλώνουν αδύναμη ανάπτυξη στην Ευρώπη καθώς και στην πολιτική αναταραχή στην Ιταλία.