• Αναζήτηση

H Μοτοδυναμική αποκτά το 80,5% της Λάϊον Ρένταλ.

Βάζει άμεσα 15 εκατ. ευρώ – συμφωνία με τις τράπεζες για μείωση του δανεισμού

H Μοτοδυναμική συμμετείχε σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Λάϊον Ρένταλ. με 15 εκ. ευρώ αποκτώντας το 80,5% της εταιρείας ενώ, το υπόλοιπο 19,5% παραμένει στους παλαιούς μετόχους.

Στο πλαίσιο της ίδιας συμφωνίας, οι πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν στη μείωση των οφειλόμενων δανείων (μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων) της Λάϊον Ρένταλ σε 18 εκ. ευρώ, την αναχρηματοδότηση τους για 10 χρόνια, αλλά και στην χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης ύψους έως 10 εκ ευρώ επίσης για 10 χρόνια.

Η  Λάϊον Ρένταλ δραστηριοποιείται στην ενοικίαση αυτοκινήτων, είναι ο δικαιοδόχος (αποκλειστικός franchisee) της Sixt GmbH στην Ελλάδα, έχοντας παρουσία σε όλη την χώρα σε 70 τοποθεσίες και ο κύκλος εργασιών της για το 2017 ανήλθε σε 30 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα η Μοτοδυναμική συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση για τις 19 Δεκεμβρίου 2018 με θέμα την αύξηση κεφαλαίου με σκοπό τη χρηματοδότηση σημαντικού μέρους της εν λόγω επένδυσης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σωτήρης Χατζίκος δήλωσε:

“Είναι μια κομβικής σημασίας συναλλαγή για την Μοτοδυναμική. Πραγματοποιούμε ένα μεγάλο επενδυτικό βήμα σε ένα αναπτυσσόμενο κλάδο. Με εκκίνηση τις υπάρχουσες δομές, στόχος μας είναι η συνολική επανατοποθέτηση της Sixt στην αγορά ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Όπως πάντα, έτσι και με αυτή την επένδυση είμαστε προσηλωμένοι στην συνεχή ικανοποίηση των πελατών και συνεργατών μας, στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μας και στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας.”

Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk