Σε νέες προκλήσεις προέβη ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα. Σχολιάζοντας την υπόθεση δολοφονίας του έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, υποστήριξε ότι ο εορτασμός του «Όχι» είναι μια σοβινιστική γιορτή με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο και ότι το θύμα ήταν μέλος του στρατού και των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον Αλβανών.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας μιλώντας σε εκπομπή του «REPORT TV», δήλωσε ότι ο εορτασμός του «Όχι» είναι μια σοβινιστική γιορτή  με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο (Vorio Epirin), αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στους Βουλιαράτες με την εκτέλεση του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τους επίλεκτους της RENEA, και ότι θα πρέπει να σταματήσει να γιορτάζεται στις περιοχές της Β. Ηπείρου.

Ο Σάλι Μπερίσα συνέδεσε τον Κατσίφα με παραστρατιωτικές ελληνικές οργανώσεις, λέγοντας πως πίσω από το περιστατικό κρύβονται ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

«Ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά των σφαιρών. Το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας (Ελλάδα). Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των Αλβανών. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος (Vorio Epirin). Αυτό συνέβη τώρα επειδή η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», δήλωσε συγκεκριμένα, ο Μπερίσα – στρέφοντας τα πυρά του και κατά του Έντι Ράμα- επαναλαμβάνοντας τη θέση του για κατάργηση του εορτασμού της Εθνικής επέτειου του «Όχι» στις μειονοτικές περιοχές.

«Ο εορτασμός του «Όχι» δεν πρέπει να γιορτάζεται, είναι πια γνωστό το τι έγινε», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας.