Μετά τους 52 Έλληνες, ανεπιθύμητη από τις αλβανικές αρχές κατέστη και η κύπρια ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους επειδή συμπαραστάθηκε στην οικογένεια Κατσίφα.

Κληθείσα να σχολιάσει αυτή την εξέλιξη, η κ. Θεοχάρους ανέφερε στο SigmaLive πως πρόκειται για ένα τίτλο τιμής για την ίδια να μπει στο στόχαστρο ακόμη ενός διεφθαρμένου, δικτατορικού καθεστώτος.

«Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίστασή μου, ούτε την βούλησή μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου» δήλωσε η Ελένη Θεοχάρους, σύμφωνα με το κυπριακό μέσο ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Θεοχάρους είχε μεταβεί στη Βόρεια Ήπειρο για την κηδεία του δολοφονηθέντος Κωνσταντίνου Κατσίφα και επισκέφθηκε την μητέρα του 35χρονου. Η ίδια περιέγραψε τα όσα είδε στην περιοχή αλλά και τις «σκηνές αρχαίας τραγωδίας» που διαδραματίστηκαν στο σπίτι του δολοφονηθέντος, κίνηση που προφανώς προκάλεσε ενόχληση στην αλβανική κυβέρνηση.

Η Ελένη Θεοχάρους αναμένεται να μιλήσει για τη δολοφονία του Κατσίφα τη Δευτέρα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κύπρια Ευρωβουλευτής και πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης είναι σκιώδης εισηγήτρια των ενταξιακών συνομιλιών της Αλβανίας στην ΕΕ.