• Αναζήτηση
  • Kριθαράκι με φακές και λαχανικά

    ΤοΒΗΜΑ Team

    Υλικά (για 4 άτοµα)

    • 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
    • 200 γρ. κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
    • 150 γρ. καρότο, κοµµένο σε µέτρια καρέ
    • 150 γρ. σελινόριζα, κοµµένη σε µέτρια καρέ
    • 50 γρ. µπέικον (1 κοµµάτι ή 1 φέτα ολόκληρη)
    • 10 γρ. σκελίδα σκόρδου, σπασµένη
    • 200 γρ. φακές
    • 1 φύλλο δάφνης
    • 800 ml ζωµός κοτόπουλου ή νερό
    • 300 γρ. κριθαράκι
    • 50 γρ. λιαστές ντοµάτες, κοµµένες σε µικρά καρέ
    • 5 γρ. φρέσκο θυµάρι, ψιλοκοµµένο
    • αλάτι

    Διαδικασία

    Ζεσταίνουµε σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, το µισό ελαιόλαδο και σοτάρουµε το κρεµµύδι, το καρότο, τη σελινόριζα και το µπέικον για λίγα λεπτά. Αλατίζουµε, προσθέτουµε το σκόρδο και µόλις µυρίσει προσθέτουµε τον µισό ζωµό, τις φακές, το θυµάρι και τη δάφνη. Μόλις έρθει σε βρασµό, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε και σιγοµαγειρεύουµε µέχρι να µαλακώσουν οι φακές. Αφαιρούµε το µπέικον και τη δάφνη από τις φακές.

    Στο µεταξύ, σε καλά αλατισµένο νερό που κοχλάζει βράζουµε το κριθαράκι για 5 λεπτά. Το σουρώνουµε και το ρίχνουµε στην κατσαρόλα µε τις φακές. Προσθέτουµε τον υπόλοιπο ζωµό σε δόσεις και ανακατεύοντας συχνά (µπορεί να χρειαστεί λιγότερη ή περισσότερη ποσότητα καθώς την προσαρµόζουµε ανάλογα µε το χύλωµα που επιθυµούµε).

    Μόλις µαγειρευτεί το κριθαράκι, προσθέτουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις λιαστές ντοµάτες, το μπέικον κομμένο σε κυβάκια, το θυµάρι, ανακατεύουµε και σερβίρουµε.

    Γευσιγνώστης
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk