Σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση φαίνεται πως εξελίσσεται το ζήτημα με τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων μετά τις καταγγελίες που εκτόξευσαν Καμμένος και Κοτζιάς προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ.

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων του κράτους αποτελούν μείζον πολιτικό ζήτημα» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της για να προσθέσει: «Ο κ. Καμμένος που κατήγγειλε τον κ. Κοτζιά για αδιαφανείς διαδικασίες στη διάθεση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠ.ΕΞ. οφείλει σήμερα κιόλας να δημοσιοποιήσει ό,τι στοιχεία έχει. Όπως και ο κ. Κοτζιάς που προφανώς δεν ζήτησε τυχαία να ελεγχθούν τα κονδύλια που διαχειρίζεται ο κ. Καμμένος ως υπουργός Άμυνας».

Το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι η διαχείριση  των κρατικών κονδυλίων δεν αφορά μόνο τις ενδοκυβερνητικές ισορροπίες και τους αλληλοεκβιαζόμενους συναρχηγούς της, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

«Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Τσίπρας οφείλουν να δώσουν στους πολίτες ξεκάθαρες απαντήσεις» καταλήγει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε αναφέρει για τα μυστικά κονδύλια ότι με βάση τον σχετικό νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση (ΦΕΚ 92/Α΄/26.6.17) τα στοιχεία για τις απόρρητες δαπάνες άνω των 25.000 ευρώ, διαβιβάζονται στην Βουλή και ενημερώνονται εκτός από τον Πρόεδρο και οι αντιπρόεδροι και κατ’ επέκταση οι αρχηγοί των κομμάτων.