Αυστηρό μήνυμα προς τον Νίκο Κοτζιά και άλλους διαφωνούντες  έστειλε το Μαξίμου μετά τις διαρροές περί παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών, δια στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου.

«Αυτό που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός ήταν σαφές, καθαρό και προς όλες τις κατευθύνσεις. Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση προχωρά σταθερά και θα φτάσει στον προορισμό του. Από κει και πέρα, όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή όποιος δυσφορεί στη διαδρομή μπορεί να κατέβει από το τρένο. Αυτό δεν θα επηρεάσει ουδόλως την ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει ως κεντρικό της στόχο αυτή τη στιγμή, την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, την τόνωση της ανάκαμψης  και την υποστήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που δυσανάλογα επιβαρύνθηκαν την περίοδο της κρίσης» ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μία μέρα μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και την αντιπαράθεση του Νίκου Κοτζιά και του Πάνου Καμμένο.

Ενόχληση Κοτζιά για μη στήριξη από Μαξίμου – Σκέψεις για παραίτηση

Ερωτηθείς για τον υπουργό Εξωτερικών, σημείωσε: «Δεν γνωρίζω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί, δεν μπορώ να το πιστέψω όμως, διότι δεν έχει λόγο να δυσφορεί. Η πολιτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος προς δυσφορία. Από εκεί και πέρα βεβαίως, αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θα το επικοινωνούσε αυτό μέσω διαρροών. Η κυβέρνηση δεν επικοινωνεί με διαρροές. Θα το έλεγε ευθέως στον πρωθυπουργό με τον οποίο έχει καθημερινή και τακτική επικοινωνία. Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός ο οποίος κάνει διαρροές», δείχνοντας την δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου».

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος προσπάθησε να ρίξει τους τόνους αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού, κάνοντας λόγο για «φαντασιόπληκτες διαρροές» όταν ρωτήθηκε για τον διάλογο του κ. Κοτζιά με τον κ. Καμμένο.

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω φαντασιόπληκτες διαρροές διότι δεν γνωρίζω για ανθρώπους από το υπουργικό συμβούλιο οι οποίοι θα μπορούσαν να διαρρέουν τέτοια φαντασιόπληκτα πράγματα. Αυτό το οποίο έγινε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ήταν μία ανοιχτή, πολιτική συζήτηση στη βάση μιας συγκεκριμένης κατεύθυνσης που έθεσε ο πρωθυπουργός. Βεβαίως γνωρίζουμε ότι υπάρχει πολιτική διαφωνία την οποία έχει εκφράσει ο κ. Καμμένος εδώ και δέκα μήνες. Δεν είναι καινούργια» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Alpha και συνέχισε:

«Ο πρωθυπουργός δεν παρακαλάει κανέναν. Δεν έχει φοβηθεί αυτός ο πρωθυπουργός ποτέ τις πολιτικές εξελίξεις. Τις προκαλεί ο ίδιος όταν θεωρεί ότι είναι καλό για την χώρα.  Ο πρωθυπουργός χθες έθεσε ένα σαφές πολιτικό ζήτημα ότι η κυβέρνηση πρέπει να πορευθεί με ενότητα ως την λήξη της τετραετίας. Ο κ. Καμμένος διατηρεί την διαφωνία του αλλά δεν συμπλέει με τη ΝΔ. Ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπλεύσει με τη ΝΔ και να αποσταθεροποιηθεί η χώρα».