To ενδεχόμενο ακόμη και της παραίτησης από το υπουργείο Εξωτερικών, σκέφτεται ο Νίκος Κοτζιάς, έπειτα από το επεισόδιο που είχε χθες στο υπουργικό συμβούλιο με τον Πάνο Καμμένο, αλλά κυρίως με την ουδέτερη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός.

Εδώ και αρκετό καιρό ο κ. Κοτζιάς πνέει μένεα κατά του Μεγάρου Μαξίμου με αφορμή της συμφωνία των Πρεσπών. Αιτία είναι η τακτική των ίσων αποστάσεων που κρατά ο πρωθυπουργός μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Αμυνας. Η πλευρά του κ. Κοτζιά θεωρεί ότι είναι αδιανόητο ο Αλέξης Τσίπρας να μην μπορεί να νουθετήσει τον κυβερνητικό εταίρο ή ακόμη και να έρθει σε ρήξη μαζί του για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η συμφωνία των Πρεσπών.

Ουσιαστικά αυτό που καταλογίζουν στον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του είναι ότι έπρεπε να πάρει σαφή θέση υπέρ του υπουργού Εξωτερικών που διαχειρίστηκε μια τόσο σοβαρή υπόθεση όπως το «Μακεδονικό» αντί να προσπαθεί να το παίζει «κυανόκρανος» και να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί.

«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός, να «αδειάζει» τον υπουργό Εξωτερικών που διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία των Πρεσπών και που θεωρείται εθνική γραμμή».

Διαβάστε περισσότερα στο tanea.gr