Υλικά  (για 10 άτοµα)

  • 10 χουρµάδες Medjool
  • 100 γρ. γκερεµέζι (µαλακό κατσικίσιο τυρί)
  • ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο
  • µαύρο πιπέρι, φρεσκοσπασµένο
  • φιστίκια Αιγίνης, µέτρια κοµµένα

Εκτέλεση

Χαράσσουµε µια σχισµή κατά µήκος των χουρµάδων και αφαιρούµε το κουκούτσι. Μοιράζουµε το τυρί σε δέκα κοµµάτια, το ρολάρουµε στο πιπέρι και στο ξύσµα λεµονιού και γεµίζουµε µε αυτό τους χουρµάδες. Τους αναποδογυρίζουµε, ώστε το τυρί να ακουµπήσει στα φιστίκια και αυτά να κολλήσουν επάνω του.

Τοποθετούµε σε πιατέλα, καλύπτουµε µε διάφανη µεµβράνη και διατηρούµε τους χουρµάδες στο ψυγείο µέχρι το σερβίρισµα. Είναι προτιµότερο να καταναλώνονται µέσα στην ηµέρα που ετοιµάζονται.