«Ο επιχειρηματικός προγραμματισμός (Budget και Budgetary control) πρέπει να αποτελέσει βασικό εργαλείο της καθημερινής δράσης των επιχειρήσεων, καθώς εξασφαλίζει την ασφαλή πορεία τους». Αυτό τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ) μιλώντας στο ετήσιο επιχειρηματικό Forum της Πανελλήνιας Βιομηχανικής Ενωσης (ΠΑΒΕ) , που πραγματοποιήθηκε την 29η και 30ή Σεπτεμβρίου στον Πλαταμώνα Πιερίας με θέμα «Η σύγχρονη Οικονομική Διοίκηση των Επιχειρήσεων».

Στην εισήγησή του ο κ. Κωστόπουλος υπογράμμισε ότι η παγκοσμιοποίηση οδήγησε την σημερινή Ελληνική επιχείρηση να δραστηριοποιείται στο παγκόσμιο γήπεδο του διεθνούς ανταγωνισμού και ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένη να ανταγωνιστεί τους γίγαντες της παγκόσμιας οικονομίας. Για να παραμείνει η χώρα μας στον στίβο του διεθνούς ανταγωνισμού, υπογράμμισε ο κ. Κωστόπουλος, είναι εκ των ων ουκ άνευ η εφαρμογή των κανόνων και διαδικασιών που ορίζονται από την οικονομική επιστήμη, αλλά και από την επιχειρηματική εμπειρία.

Ο Επιχειρηματικός Προγραμματισμός (Budget και Budgetary control) πρέπει να αποτελέσει βασικό εργαλείο της καθημερινής δράσης των επιχειρήσεων, καθώς εξασφαλίζει την ασφαλή πορεία της. Κάθε επιχειρηματική επένδυση πρέπει να αποφασίζεται κατόπιν εφαρμογής των σχετικών οικονομικών μελετών (Business Plan, Χρηματοροών κ.λπ.), ανέπτυξε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστόπουλος.

Η ΠΑΒΕ με πρόεδρο τον κ. Β. Κλωτσοτήρα και αντιπρόεδρο τον κ. Στέλιο Βλάχο, αριθμεί τριάντα δύο χρόνια παρουσίας στην οικονομική ζωή της χώρας και συμβάλλει στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής σκέψης των μελών του.