Υλικά (για 4 μερίδες)
1 κιλό κιμάς κοτόπουλου
50 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
50 γρ. καρότο, σε κυβάκια
4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
50 γρ. αρακάς, φρέσκος (καθαρισμένος) ή κατεψυγμένος
½ κόκκινη πιπεριά, σε καρεδάκια
½ πράσινη πιπεριά, σε καρεδάκια
1 κ.σ. κάρι
1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.σ. πάπρικα, καυτερή
½ κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη (προαιρετικά)
3 αβγά
1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
80 γρ. γραβιέρα ή παρμεζάνα, τριμμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να σκεπάζει την επιφάνειά του και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα με το καρότο, τις πιπεριές, το σκόρδο και τελευταίο τον αρακά.
Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε στη φωτιά για 3-4 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από την εστία και απλώνουμε το μείγμα σε ταψί για να κρυώσει γρήγορα.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το σοταρισμένο μείγμα (αφού κρυώσει αρκετά), τα αβγά, τον μαϊντανό και το τυρί.
Ζυμώνουμε τον κιμά για 10-15 λεπτά και τον πλάθουμε σε μπιφτέκια 90-100 γρ. το καθένα. Ψήνουμε στο γκριλ για 7-8 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Τips
Οσο πιο ψιλοκομμένα είναι τα λαχανικά τόσο πιο ομοιογενή θα είναι τα μπιφτέκια, ειδάλλως θα σπάνε.
Η ποσότητα του κάρι και της πάπρικας εξαρτάται από το πόσο καυτερά θέλουμε τα μπιφτέκια.
Ανακατέψτε 1 κεσεδάκι γιαούρτι με λίγη γλυκιά πάπρικα, ½ σκόρδο λιωμένο και 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο για ένα δροσερό συνοδευτικό.
Μπορείτε να πλάσετε κεφτεδάκια με το ίδιο μείγμα, να τα αλευρώσετε και να τα τηγανίσετε για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά σε καυτό λάδι.